Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 8 измамни концепции, за парите и живота (част 1)

8 измамни концепции, за парите и живота (част 1)

8 измамни концепции, за парите и живота (част 1) - изображение

На всеки му е позволено да пилее пари за забавления и безсмислени инвестиции понякога, особено когато е в младите си години. Но с времето, удряйки 30-те, е хубаво да изкорените голяма част от лошите си навици, които провалят бюджета ви и ви лишават от възможността за спестявания и по-добри перспективи в живота.

Всеки човек изпада в ситуация да се самозалъгва, когато става въпрос за финанси. Но не бива да си позволявате тези устойчиви в живота ви лъжи да окажат лошо влияние и в следващата част на живота ви. Затова е най-добре да се освободите от тези 8 концепции, които всъщност само ви пречат по пътя към успеха.

Няма значение, че мразя работата си, докато ми плащат добре

Със сигурност пазарът на труда не е това, което беше преди години. Но това не означава, че трябва да оставате на позиция, която ви стресира и ви тежи психически. Понякога просто трябва да се научите да казвате "НЕ" и да имате самочувствието да напускате, когато почувствате, че това не е вашето място. 

Парите, които взимате от подобна работа, няма да ви помогнат да подобрите психическото и физическото си здраве.

Ако игнорирам финансите си, те сами ще се нагласят

Това е едно от най-лошите неща, които правят юношите с бюджета си.

Проверявайте банковата си сметка, независимо от притесненията, че ще попаднете на много малка цифра. Не оставяйте неинформирани със случващото се в бюджета ви. Дори да сте на път да останете без пари, знаейки това, ще може да овладеете положението и да се предпазите.

Трябва да се омъжа, защото това е "следващата стъпка"

Обвързването преди 30-те години на човек набира все по-широка популярност. Но да се омъжите подобаващо, често се оказва лукс, който не си заслужава.

Защо да обременявате живота си с големи кредити за сватба, в която е твърде вероятно да надделеят стресът и напрежението над хубавите моменти.

Ако нямате възможност да организирате подобно събитие, то не е и нужно да го правите. Все пак живеем във времена, в които безбрачният живот не е грях.

Трябва да си купя жилище, защото така правят зрелите хора

Има редица причини да предприемате тази крачка твърде прибързано. В някои случаи хората, разполагащи с някакъв капитал, влагат всичко в една авансова такса и остават без никакви спестявания. В други случаи хора, които не разполагат с никакви заделени пари, се обвързват със заеми за цял живот. 

Собствеността неминуемо идва и с много допълнителни разходи, някои от които са данъци, ипотека, поддръжка и пр. Затова не пропилявайте всичките си спестявания, само за да се сдобиете със собствен дом възможно най-рано. Подобни решения просто изискват време.

Втора част на статията може да прочетете ТУК

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: businessinsider.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиПсихологияАнкетиЗдравни съветиНормативни актовеСтатистически проучванияДиетиИсторияСъставкиЛеченияХранене при...