Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 урока, споделени от милионери, които трябва да научите

8 урока, споделени от милионери, които трябва да научите

8 урока, споделени от милионери, които трябва да научите - изображение

Да станете милионер не е просто някакъв нереалистичен сън. Статистиката показва, че повече от половината богаташи започват от нулата. Уроците, които можем да чуем от тях, не ни гарантират статут на милионери, но си струва да се вслушаме в тях.

Представяме ви някои от съветите за спестяване и инвестиране на пари, които ще ви помогнат да се доближите до мечтата ви да станете много богати.


Правилото 50/30/20

жени

Това е правило, което може да приложите при управление на бюджета си. Според него трябва да разпределите доходите си в следните 3 категории:

  • Жизнено важни. 50% от доходите ви трябва да разпределяте за месечни разходи, като наем, транспорт, хранителни стоки и др.
  • Лични разходи. 30% от доходите ви да похарчите за развлечения, пазаруване, хобита и всичко, което ви прави щастливи.
  • Спестявания. 20% от парите си трябва да внесете в банката или да сложите в касичка.


Купувайте в огромни количества по време на разпродажба

покупки

Ясно е, че това не са точно съветите, които очаквате да чуете от милионери. Но ние всички ще се съгласим, че пазарувайки по този по този начин, може да спестим немалко пари. Това правило важи за продуктите, които всъщност ще използвате за по-дълъг период от време, като паста за зъби, шампоани, сапуни и др.

Не използвайте кредитни карти

дама с пари

Ако имате кредитна карта в портфейла си, с нея може да купите веднага това, което искате, независимо дали наистина можете да си го позволите или не. Но използването на кредитни карти за извършване на покупки означава само едно: вие харчите пари, които всъщност нямате.


Купувайте стоки директно от производителите

купувайте директно от производителите

Преди да вземете нещо в магазина, задайте си следния въпрос: "Възможно ли е да го купя направо от производителя?" При такъв избор трябва да сте наясно, че цената на продукта ще бъде много по-ниска. Има варианти, при които се изисква минимално количество поръчки. Предложете на приятели да направите заедно покупката, като ги мотивирате с атрактивно ниските цени.

Да не харчите пари е същото като да печелите пари

Колкото по-малко пари харчите, толкова повече имате. Това е очевидно заключение. Правете рационални покупки и ограничете емоциите си, както и си задайте следните въпроси: "Наистина ли имам нужда от това? Ами, ако не го купя?

Не харчете повече, отколкото сте спечелили

Най-големият проблем на много хора е, че харчат повече, отколкото печелят. Някои купуват огромни къщи в скъп квартал, само защото искат да впечатлят околните. Те се ръководят единствено от това, което ще кажат техните приятели и членовете на семейството им. Помислете за себе си, съсредоточете се върху живота си и не се опитвайте да се харесате на другите.

Заобиколете се с успешни хора

успешни хора

Идеята лесно се обяснява с това колко хора около вас влияят върху живота и мисленето ви. Ако се разбирате с талантливи хора, които споделят вашите виждания, е по-лесно да генерирате творчески идеи и да ги съживите. Заобиколете се с личности, които не само ви вдъхновяват, но и ви насърчават да предприемете действия в посока на изпълнение на вашата мечта.

Парите не са всичко

парите не са всичко

Очевидно парите са голям фактор в нашия живот. Те определят в какъв дом живеем, какво ядем. Но парите не са всичко. Можете да си купите къща, в която да живеете, но не можете да си купите семейство, с което да я споделите.

Безспорно парите подобряват качеството на живот. Но това не е нищо в сравнение с подкрепата на вашите близки и приятели, здравето и чувството за щастие.

"Парите не са всичко и не си струва да жертвате здравето, семейството, приятелите си или други преживявания заради тях. Загубих доста приятели, защото прекарвах прекалено много време, за да остана до късно в офиса или да се разхождам в почивните дни. Въпреки че наистина вярвам, че разполагането с пари е свобода, парите наистина са само инструмент, който да направи възможно преживяването в живота. "
Грант Сабатие

Честно казано, големите пари не се правят, просто като се следва набор от правила и насоки. Но създаването на здравословни финансови навици е голяма стъпка към финансовия успех. Единственото нещо, което може да ви попречи да постигнете вашите мечти и цели, е отношение ви към парите.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСоциални грижиАнкетиСнимкиЛюбопитноСтатистически проучванияНормативни актове