Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 животни, които не забравят да благодарят на спасителите си

8 животни, които не забравят да благодарят на спасителите си

8 животни, които не забравят да благодарят на спасителите си - изображение

Има хора, които не могат да преминат покрай човек или животно, нуждаещо се от помощ и просто да го подминат. Следващите разкази доказват това.

Представяме ви 8 истории за благородни хора, които спасяват животни в беда. Тези разкази ни доказват, че животните (независимо дали са диви или домашни любимци) разбират какво се случва и се отплащат с благодарност на техните спасители за втория шанс за живот, който им се дава.

Няма нищо по прекрасно от момента, в който едно животно ти гласува пълно доверие. Уверете се сами!

Катерица посещава семейство в продължение на 8 години

катерица на прозорец

През 2009 г. Бранли Харисън и семейството й откриват катерица, ранена от бухал. Те се грижат за Бела (името, което й дават) в продължение на 5 месеца. След като катерицата се възстановява, семейството се сбогува с нея и я връща обратно сред природата. Въпреки това благодарният гризач не забравя стореното добро и посещава спасителите си всеки ден в продължение на 8 години.

Лебед "прегръща" своя спасител

лебед прегръща своя спасител

Лебедите не са известни с добра репутация - рядко допускат хора до себе си и стават агресивни и враждебни, когато някой се опита да ги доближи. Въпреки това журналистът Ричард Уайзи не се поколебава да помогне на лебед, заклещен в телена ограда. Макар и в началото птицата да се съпротивлявала, по-късно тя е спасена. В знак на благодарност лебедът "прегръща" своя спасител.

Един дом всеки ден е посещаван от елени

елени

Семейство спасява диви елени от ловци преди няколко години. Сега животните посещават спасителите си, в знак на благодарност. Почти всеки ден те идват до прозореца и културно изчакват всички да се събудят. Елените са истинска атракция и сред местните жители. Животните обичат да си похапват хляб, а много от продавачите в магазините ги хранят.

Кенгуру прегръща спасителите си всеки ден в продължение на 10 години

кенгуру и неговият спасител

Абигейл е спасена и транспортирана до резерват, когато е само на 5 месеца. Всеки ден тя прегръща своите спасители, с което доказва, че си спомня благородството, което те са проявили към нея.

Спасен ягуар се отнася с уважение към спасителите си

ягуар с войник

Войниците на бразилската армия откриват малък ягуар, който едва диша в тропическите гори на Амазонка. Те го вземат и го лекуват. Ягуарът не е свикнал да живее в дивата природа, поради което местното правителство позволява на войниците да го пазят и наблюдават отблизо. Сега Джукитая (името, което е дадено на ягуара) е здрав и се отнася към спасителите си с уважение и любов.

Котка помага на четириноги в беда

котки

Котка на име Радемендеса е едва на 2 месеца, когато стига до приюта за животни в много тежко състояние: възпаление на дихателните пътища. След като е излекувана, тя става незаменим асистент и се опитва да помага на други болни животни, като ги обгрижва и дарява с любов.

Куче с тежки изгаряния е осиновено от пожарникаря, който спасява живота му

куче и пожарникар

Джейк е кученце, което е спасено от пожарникар по време на пожар в плевня. По тялото му има 75% изгаряния. Въпреки че оцелява, неговите собственици го оставят в клиника. Уилям Линдър, пожарникарят, който спасява живота на кучето, решава да го осинови. Сега Джейк има любящ собственик и значка на пожарникар.

Босо момче дава якето си на бездомно куче, за да предпази животното от студа

дете и куче

Не се сърдете на децата си, ако донесат котка или куче в къщата си, опитвайки се да го предпазят от студа или дават всичките си пари за обяд, за да нахранят бездомните четириноги. Такива действия ни показват, че малчуганите имат голямо сърце.

Източник: brightside.me

По статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлТестовеЛюбопитноНовиниЗдравни съветиПсихологияСпортАлт. медицинаЛеченияИсторияЗаведения