Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух - част 2

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух - част 2

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух - част 2 - изображение

Следващите трогателни истории за мъже и жени са пример за мотивация, отдаденост и сила. Да, тези 7 души преминават през редица трудни периоди, но вярата и надеждата ги водят към дългоочакваната промяна. Да, сега те са успешни и щастливи. Техните истории със сигурност ще ви докоснат и ще ви докажат, че не съществуват граници за онези, които наистина искат да променят живота си. 

Шейтан Тенет има машина за татуировки вместо ръка

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

Шейтан губи дясната си ръка като дете, но още тогава осъзнава, че това няма да му попречи да се откаже от голямата си страст - рисуването.

Тенет се запознава с инженер на име Жан Луи Гонзал, който му изработва уникална по рода си протеза за ръка. Гонзал модифицира изкуствения крайник така, че да може работи като машина за татуировки.

Горди Тришенков е с ограничени възможности, но любовта му към фотографията е неограничена

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

Още от раждането си Горди има протези и на двата си крака. Той няма ляво рамо до лакътя, както и дясна ръка. Но това не му пречи да завърши колеж, да се ожени и да изкарва прехраната си чрез своето хоби – фотографията.

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

Горди придобива професионални умения с помощта на интернет. Неговият опит доказва, че всичко е постижимо, стига човек да има достатъчно желание и постоянство.

Тони Мелендес свири на китара без ръце

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

Композиторът и певец Тони Мелендес мечтае да свири на китара през целия си живот, а липсата на ръце още от неговото раждане не се превръща в пречка.
Той се научава да свири на инструмента с краката си и става популярен в цял свят. От 80-те години на миналия век Тони прави концерти, пише книги и е мотивационен говорител.

Виктория Модеста – моделът и певица с ампутиран крак

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

След 15 тежки операции като дете Виктория осъзнава, че няма как да спаси недоразвития си по рождение ляв долен крайник. Тя решава да предприеме стъпка, която завинаги променя нейния живот и то за добро – момичето моли лекарите да ампутират крака й. Шест години след интервенцията тя живее втори живот. Освен успехите й в модния бизнес Виктория пробива и в музикалната индустрия. Видеото й към парчето "Prototype" е гледано от 8,5 милиона души, а неин портрет, нарисуван от Джеймс Строуд, краси Националната портретна галерия в Лондон.

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиНовиниСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаИсторияВидеоТестовеРецептиНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичностиОткритияГеография