Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух - част 1

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух - част 1

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух - част 1 - изображение

Следващите трогателни истории за мъже и жени са пример за мотивация, отдаденост и сила. Да, тези 7 души преминават през редица трудни периоди, но вярата и надеждата ги водят към дългоочакваната промяна. Да, сега те са успешни и щастливи. Техните истории със сигурност ще ви докоснат и ще ви докажат, че не съществуват граници за онези, които наистина искат да променят живота си. 

Джон Брамблит никога не е виждал собствените си картини

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

На 30-годишна възраст Джон губи зрението си вследствие на усложнение от епилепсия. След като преодолява депресията и безпокойството, мъжът намира спасение в изкуството. Към днешна дата Брамблит е един от най-известните съвременни американски художници.

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

Маслените бои се различават по структура: някои са по-гъсти, a други са по-воднисти. За да получи точния цвят, художникът просто смесва цветовете, за да постигне желаната консистенция.

Джон създава нюанси, избирайки боите си по специален начин. Той прави скица с матова боя, оставяйки видима следа по платното, a след това открива желаната област по изпъкналите очертания и ги запълва с боя.

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

"Всички туби с бои в студиото са надписани с Брайловата азбука. При смесването на цветовете използвам специална рецепта – измервам колко от всеки цвят е нужен, за да получа накрая този, който ми е необходим. Нещо като рецепта за торта", разкрива художникът.

"При първите ми изложби криех от посетителите, че съм сляп. Отдавна съм приел това, но не исках моето състояние да повлияе при възприемането на изкуството, което създавам", споделя той.

Хю Хър - катерачът с непоклатим дух

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

След злополука по време на планинско катерене Хю претърпява ампутация на двата крака. Това се налага поради увреждане на тъканите от измръзване. След операцията Хю си дава обещание, че ще отново ще се завърне в планината. Още в болницата той започва да се упражнява, като прави набиране с една ръка. В продължение на години Хър започва да възприема неподвижното си тяло не като тежък удар, който му нанася съдбата, а като предизвикателство, което той вярва, че ще приключи успешно. След години Хю започва да създава протези, които изпробва сам върху себе си.

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

В началото той ги прави от импровизирани материали, но се оказват неудобни. След това завършва в три университета, последният, от които е Харвард, където Хю придобива докторска степен по биофизика.

Днес Хю Хър е ръководител на изследователска група в лабораторията MIT Media Lab, където разработва бионични протези, заместващи човешки крака. Той е на мнение, че човек не може да бъде несъвършен, но технологиите са именно такива.

Нийл ДиМарко живее в пълна тишина от детството си

7 трогателни истории на хора с увреждания, които разкриват силата на човешкия дух

Трудно ни е да повярваме, че тази харизматична и красива личност има здравословни проблеми. През няколко поколения от семейство ДиМарко се раждат деца, които имат проблеми със слуха, а Нийл е споходен от същата съдба – появява се на бял свят без да може да чува, дори с помощта на слухов апарат. Но той перфектно чете по устните и смята, че родният му език е ASL - американският жестомимичен език.

Ако говорим накратко за постиженията на ДиМарко - той е модел, актьор и победител в реалити предаване. Нийл посвещава успехите си на всичките 70 милиона души без слух на планетата. Той им благодари, че са го вдъхновили да покаже най-доброто, на което е способен.

Вижте втора част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиНовиниСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаИсторияТестовеРецептиВидеоНаправления в медицинатаКомпании и организацииЛичностиОткритияГеография