Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 7 знаменитости, които говорят открито за своите психични разстройства

7 знаменитости, които говорят открито за своите психични разстройства

7 знаменитости, които говорят открито за своите психични разстройства - изображение

Понякога е много трудно човек да признае, че има проблем. Това важи с пълна сила и за холивудските знаменитости. Снимките на червения килим, показващи звездите в пълния им блясък - хубава картинка, но тя се различава от реалността. В тази статия известни личности говорят открито за своите психични разстройства.

Всички тези знаменитости разкриват своите психични разстройства, за да помогнат на други хора да осъзнаят, че не трябва да се срамуват от болестите и психическите си разстройства.

Ако някой от вашите роднини страда от подобно заболяване, покажете им тази статия. Може би това ще ги насърчи да променят живота си към по-добро.

Марая Кери, биполярно разстройство

Марая Кери

Певицата Марая Кери крие диагнозата си в продължение на 17 години, защото се страхува, че това ще съсипе кариерата й. През 2001 г. тя влиза в болница, страдайки от нервно разстройство и физическо изтощение. Тя е диагностицирана с биполярно разстройство тип 2. Това психично разстройство се определя като период, характеризиращ се с добро настроение и изблици на положителна енергия, последвани от депресия, безсилие и загуба на мотивация.

"Срамувах се от диагнозата си, отказвах да се лекувам и си втълпих, че болестта ми не съществува", казва певицата. В продължение на дълги години тя живее в постоянен страх, че някой ще разбере за тайната й. Марая споделя, че последните две години са най-трудното време в живота й, след което решава да признае за проблема си и започва лечение.

Джоан Роулинг, депресия

Джоан Роулинг

Известната писателка признава, че след като се развежда с първия си съпруг, тя остава без пари, постоянно е депресирана и мисли за самоубийство. Роулинг описва депресията като "липса на чувственост към различни преживявания, както и за надежда, че нещата могат да се подобрят". "Никога не съм се срамувала, че съм била депресирана. Преживях наистина тежък период и съм горда, че се измъкнах от това", разкрива Роулинг.

Дейвид Бекъм, обсесивно-компулсивно разстройство

Дейвид Бекъм

Когато Бекъм влиза в хотелска стая, той не може да се отпусне, докато нещата му не са на правилното място и всички списания не са поставени в правилния ред. Той страда от обсесивно-компулсивно разстройство. Това е психическо състояние, при което хората изпитват потребност да проверяват нещата си многократно и да изпълняват определени действия отново и отново.

"Всичко трябва да е в права линия или да бъде комплектовано по двойки", казва Бекъм. Всички неща в дома му трябва да бъдат поставени в строг определен ред, включително храната в хладилника. Обсесивно-компулсивното разстройство е едно от най-изтощителните психични разстройства, и говорейки открито за него, Дейвид се надява, че повече хора ще се обърнат към лекари, за да потърсят помощ.

Ема Стоун, паник атаки

Ема Стоун

Звездата от La La Land има паник атаки, откакто е на 7 години. Тези необясними, агонизиращи атаки с голяма тревожност и страх често са съпроводени от треска, повръщане, прекомерно изпотяване и чувство на слабост. По време на "Късното шоу със Стивън Колбер" актрисата признава, че е страдала от тревожност като дете и ходи на терапевт. Лечението й помага да се справи с пристъпите на паника. Сега Ема Стоун си сътрудничи с Child Mind Institute, организация, която помага на децата да се справят с психични разстройства.

Райън Рейнолдс, тревожност

Раян Рейнолдс

Райън Рейнолдс е бил отгледан от строг баща и е с признаци на тревожност още от детството си. Това е психично състояние, при което се активират защитни реакции. Характерни за тревожността са емоционалната напрегнатост, треперене, повишен сърдечен ритъм и замайване. Тревожността на актьора достига своя връх след заснемането на Deadpool - филм, в който Рейнолдс участва и продуцира. Залозите са били високи, а звездата се е опасявала да не разочарова феновете, както и, че филмът няма да се приеме добре. Поради постоянната си тревога Рейнолдс не може да спи.

"За толкова дълго време имах чувството, че съм се изгубил, не можех да разделя деня от нощта", казва актьорът. Лекарите и съпругата му, Блейк Лайви, му помагат да се справи.

Майкъл Фелпс, Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

Майкъл Фелпс

Синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност е поведенческо разстройство, характеризиращо се с неспособността да се концентрира и задържа върху конкретна информация, липса на самоконтрол и импулсивност. Американският олимпийски шампион по плуване Майкъл Фелпс, е диагностициран с дефицит на вниманието и хиперактивност, когато е на 9. Докато все още е дете, той изпитва огромни трудности да запазва концентрация, както и да контролира своята хиперактивност. Той се е забърквал постоянно в проблеми. Един от неговите учители казва, че Фелпс никога няма да успее в живота. Спортистът е на специално лечение от няколко години. Неговата майка Деби и плуването му помагат да се справи.

Деми Ловато, булимия

Деми Ловато

Певицата Деми Ловато бе диагностицирана с булимия след края на 6-годишна връзка с приятеля си. Болестта се характеризира с преяждане, придружено от последващо предизвикване на повръщане и преувеличена загриженост за собственото тегло. Деми успява да се справи с болестта си и дори направи документален филм, за да покаже на други хора, че трудният проблем като булимията може да бъде решен. Днес тя все още се възстановява, но сега контролира теглото си със здравословна диета и редовни упражнения.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлСпортЛюбопитноРецепти