Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 6 филма, базирани на истински любовни истории - част 2

6 филма, базирани на истински любовни истории - част 2

6 филма, базирани на истински любовни истории - част 2 - изображение

"Сватбен обет"("The Vow")

Сватбен обет

Филмът: Пейдж и Лео празнуват четвъртата годишнина от брака си. Двойката претърпява автомобилна катастрофа, в резултат на което Пейдж изпада в кома. Когато се събужда тя не помни мъжа си и тяхната любовна история. Тогава Лео решава да спечели сърцето и отново.

В реалния живот: Прототипите на Пейдж и Лео са Крикет и Ким Карпентър. Амнезията, причинена от автомобилна катастрофа, изтрива спомените от последните 15 години от живота на Крикет. Това включва времето, когато за първи път влюбените се срещат и сключват брак. Ким не се отказва остава до любимата си, дори когато не вижда в очите й същата любов, която той изпитва към нея. След известно време Крикет наистина обиква отново мъжа си. По-късно Ким Карпентър пише книгата си „Обетът“, по която е направен и филмът.

влюбени

„Империя на чувствата“ ("Ai no korîda")

Империя на чувствата

Филмът: Това е дълбок и шокиращ филм, който ни показва как страстта, която изпитваме към даден обект може да излезе извън контрол. Господар и слугиня се отказват от храната, пиенето и семействата си. Те се изолират и остават насаме със страстта си. В търсене на нови форми на наслада и удоволствие, жената удушава любовника си. Финалът е разтърсващ и за двамата – слугинята полудява, а господарят е убит.

Империя на чувствата

В реалния живот: Колкото и шокиращ да ви се струва сюжетът, в реалния живот нещата стоят по същия начин. Филмът пресъздава истинската афера в детайли. Скандалната връзка на Сада Абе предизвиква голям смут в цяла Япония по онова време. Първата им среща продължава четири дни, през които двамата не стават от леглото.
През 1936 г. тя извършва ужасното престъпление срещу любовника си, просто защото не иска да го дели с никого. Сада Абе е осъдена на шест години затвор заради убийството.

Империя на чувствата

„Неразделни“ („Moths“)

Неразделни


Филмът: Този филм описва любовта между ученичката Аля и войникът Павел. Любовта им се случва през пролетта на 1986 г. по време на аварията в Чернобил. Те се влюбват от пръв поглед и решават, че ще бъдат заедно до края, без значение какво им е писано, но Павел се разболява от лъчева болест. Любовта му към Аля му дава сили да се бори и да я намери.
Младият мъж бяга от болницата, за да види приятелката си.

Неразделни


В реалния живот: Героите на Аля и Павел са събирателни образи от няколко любовни истории, които се случват по време на катастрофата в Чернобил. Основната афера, на която се основава този филм, е трагичната история на пожарникаря Василий Игнатенико и съпругата му Людмила. Василий работи по операцията за почистване след бедствие но се разболява от лъчева болест. Съпругата му рискува живота си и полага грижи за обречения си съпруг до последния му дъх, въпреки факта, че лекарите категорично забраняват да бъде до него.

сватбата

източник: brightside.me 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт