Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Популярните филми, които се базират на истински истории

Популярните филми, които се базират на истински истории

Популярните филми, които се базират на истински истории - изображение

Филмите, базирани на реални събития, белязват не само зрителите, но и актьорите. Например звездата от "Преследване на щастието", Уил Смит, е толкова вглъбен от личността и начина на живот на героя си, че дори когато снимането на филма приключва, всеки път, когато синът му поиска сок, той отговаря: "Не можем да си го позволим, сине. "

Представяме ви популярните филми, вдъхновени от самия живот.

Авиаторът

Авиаторът

Филмът описва живота на Хауърд Хюз, пионер в авиацията, кинопродуцент, бизнесмен, ексцентрик, плейбой, а също и един от най–богатите хора на света. Хюз става успешен филмов продуцент през периода 1927-1947 г., преминавайки през тежки периоди в личния си живот - диагностициран е с обсесивно-компулсивно разстройство.

Леонардо Ди Каприо се превъплъщава в ролята Хюс във филма "Авиаторът", който е с 11 номинации Оскар. Лентата е адаптация по книгата "Тайният живот на Хауръд Хюз" на Чарлз Хайъм.

Кошмарът на улица Елм Стрийт

кошмарът на Елм Стрийт

Филмът изплаши много от нас, но се оказва, че историята не е просто филм. Режисьорът Уес Крейвън, се вдъхновява от истинска история, която е прочел във вестника.

Пред USA Today Крейвън споделя:"Прочетох във вестника статия, в която се разказваше историята на едно хлапе, което било толкова убедено, че някой се опитва да го убие в сънищата му, че отказвало да заспи. Една вечер най-после заспало, но се събудило с писъци и било мъртво преди родителите му да стигнат до него. Тогава си казах: "От това ще стане перфектен филм".

Хотел Руанда

Хотел Руанда

"Хотел Руанда" е наречен от много хора "африканският списък на Шиндлер". Филмът се основава на истинските събития, настъпили в Руанда през 1994 г. Той разказва как хотелиерът Пол Русесабаджина спасява живота на семейства и хиляди бежанци, като им дава подслон в обсадения хотел "Мил Колинс". Разберете как политиката си си играе с живота на обикновените хора и как геноцидът и насилието могат да причинят трайни щети на човечеството.

Руди

Руди

Филмът се основава на реални събития от живота на Даниел "Руди" Руен Тигер. Той е бил както финансово, така и физически неспособен да бъде част от футболния отбор на неговия колеж, след като му е поставена диагноза дислексия. Неговата решителност обаче е несравнима и той става известен футболист. Филмът е класиран като 54-ия най-вдъхновяващ филм на всички времена.

Преследване на щастието

Преследване на щастието

Ако смятате, че всички истории за успех, показани във филмите, са измислени, трябва да гледате "Преследването на щастието". Филмът разказва историята на човек, който успява да премине през трудности и да достигне върха благодарение на упоритата си работа. Този човек в реалния живот се казва Крис Гарднър, който към днешна дата е успешен бизнесмен.

Перфектната буря

перфектната буря

Това може да е изненада за вас, но този филм се основава на истински събития. Това не е просто базисен филм за биологични катастрофи, който е плод на нечие въображение, а всъщност е история за търговски рибарския кораб, Андреа Гейл, който се губи в морето по време на т.нар. "Перфектна буря" от 1991 година.

Игра на кодове

Игра на кодове

Популярният актьор Бенедикт Къмбърбач играе главната роля във филма "Игра на кодове". Историята се базира на реална история от живота на компютърния учен Алън Тюринг, който се опитва да разбие кода на енигмата, който нацистите използват, за да осигурят сигурност за своите радиосъобщения по време на Втората световна война. Независимият Тюринг, смята, че колегите му са по-нисши от него. Филмът е за това как той преодолява математическите и социалните проблеми, за да разбие кода.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт