Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 6 филма, базирани на истински любовни истории - част 1

6 филма, базирани на истински любовни истории - част 1

6 филма, базирани на истински любовни истории - част 1 - изображение

Има една поговорка, която много от нас са чували: "Любов като във филмите". Но понякога реалният живот е най-доброто вдъхновение за всички, които се интересуват от темата за любовта. Истинските любовни истории са тези, които се случват в живота на много хора. Това са живите любовни романи, които никой сценарист не би могъл и да сънува. И понякога тези преживявания стават основа за страхотни филми, които стават класики. Представяме ви 6 филма, които ни показват смисъла на истинската любов.

"Яж, моли се и обичай" ("Eat Pray Love")

Джулия Робъртс и Хавиер Бардем

Филмът: Елизабет, успешна писателка, внезапно осъзнава, че не живее живота, който иска. Решава да напусне уредения си живот, както и съпруга си, и да пътува по света, за да се преоткрие. Героинята на Джулия Робъртс се отправя на едногодишно пътешествие в търсене на щастието и равновесието в живота си. В Рим тя учи италиански и напълнява с 10 килограма. В Индия в продължение на 4 месеца тя се опитва да обуздае демоните в себе си. В Бали тя среща истинската любов.

двойка

В реалния живот: Филмът се базира на автобиографията, написана от Елизабет Гилбърт. Тя е написана в изключително интимен стил, научаваме, за любовта между Елизабет и Жосе (във филма, наречен Фелипе) се развива по същия начин в реалния живот, както във филма. В последната сцена на филма двамата влюбени решават никога да не се женят, но в реалния живот двойката все още е женена. Причината за сватбата е, че Жосе е задържан на границата и депортиран от САЩ. Към днешна дата Елизабет и Жосе живеят в Ню Джърси. Те имат собствен магазин "Two Buttons“, където продават сувенири от Азия. Елизабет продължава да пише книги.

„50 първи срещи“ ("50 First Dates")

двойка


Филмът: Главните герои са очарователната блондинка Люси и женкар на име Хенри. Героят на Адам Сандлър се наслаждава на почивката си в Хаваи, в компанията на краси туристки, докато един ден не среща Люси. Двамата излизат, но на следващия ден героинята на Дрю Баримор не го помни. Истината е, че Люси страда от амнезия в резултат на злополука и забравя всичко, което се е случило предния ден. Хенри обаче не се предава - той записва ключовите им моменти на касета .По този начин тя всяка сутрин научава какво се е случило предния ден.

двойка


В реалния живот: Прототипът на Луси е американката Мишел Филпотс, която страда от рядка форма на амнезия. Времето спира за нея в продължение на 21 години и тя живее още в 1994 г. Любимият й съпруг всяка сутрин и показва снимки от семейния им живот и записва на видео важните събития. Той държи малки бележки на хладилника, в които описва какво се е случило предния ден. Разликата е, че в реалния живот двойката се познава преди злополуката.

жена

„ Бялата масайка“ ( „The White Masai“)

Бялата масайка

Филмът: На почивка в Кения една красива жена, Карола, се влюбва в чернокожия Лемалиан. Тя решава да се откаже от уредения си живот в Европа и се установява в пустинята на Кения, след като сключва брак с Лемалиан. Не е лесно за Карола да се разбира с местните жители, чийто нрави и се струват диви и примитивни. Тя ражда дете, но дори това не може да я задържи близо до съпруга й. Накрая тя решава да се прибере у дома, изтощена от ревността и дивия начин на живот.

Бялата масайка


В реалния живот: Историята на Корина Хофман, описана в автобиографична книга, се превърна в основата за този филм. Корина среща своя любим през 1986 г. по време на пътуване до Кения с приятеля си. Тя се разделя с годеника си ,продава бизнеса си в Швейцария и се жени за новия си любим през 1988 г. Културните различия със съпруга и я връхлитат внезапно. Той става много ревнив и често и намеква, че се съмнява да е баща на детето им. Корин го обича, но след няколко години мъки и тормоз решава да се завърне в родината си.

Бялата масайка

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт