Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Най-страшните филми на всички времена (част 1)

Най-страшните филми на всички времена (част 1)

Най-страшните филми на всички времена (част 1) - изображение

Дори да не обличате страшни костюми за наближаващия Хелоуин, или пък не приемате чуждите празници, навлизащи в културата ни чрез масовата глобализация, все пак може да си дадете малко адреналин на 31-ви октомври. Специално за наближаващия празник сме подготвили за вас едни от най-страшните филми на всички времена, за да отбележите скромно Хелоуин с настръхнали от ужас коси у дома.

Наследствено (Hereditary)

Наследствено

Това е един от редките ужаси, които ще ви подтикват да мислите и разгадавате какво следва. Във филма ще видите Ани, жена с две деца, която се опитва да се справи със смъртта на собствената си майка, както и множеството си психологически проблеми…Забавно, а?!

Съчетавайки реални житейски проблеми с класическото присъствие на духове, този филм се превръща в страхотна история, която може да ви накара да настръхнете.

Екзорсистът (The Exorcist)

Екзорсистът

Класиката в жанра всъщност е базирана на книга със същото име, публикувана две години по-рано. В нея се разказва за едно 12-годишно момиче, обладано от дявола, след като се е опитала да се свърже със своя въображаем приятел.

Освен че повръща зелен секрет и прави какви ли не други ужасяващи неща, най-страховитото нещо в сюжета е, че репрезентира реална случка…

Паранормална активност (Paranormal Activity)

Паранормална активност

Зловещите елементи, които този филм ни представя, са може би са в списъка на най-големите страхове на всеки човек: хора, взиращи се във теб, докато спиш; човекът, с когото си обвързан, всъщност крие ужасяващо зло в себе си; истински призраци в къщата ти… Освен всичко това, режисьорът е решил да внуши на зрителите, че всичко случващо се е истина. Ефекта постига, снимайки всички сцени като домашни видеа.

Е със сигурност постига целта си. И до днес хора, изгледали филма до последните минути, казват, че е оставил отпечатък в тях за цял живот.

Екзорсизмът на Емили Роуз (The Exorcism of Emily Rose)

Екзорсизмът на Емили Роуз

Още един подобен филм. В него е представена младата студентка Емили, която заминава да учи, след което бива обладана от дявола. 

Вдъхновението за сюжета идва от историята на жена, починала от глад след серия неуспешни опити за екзорсизъм. Способността на актрисата, играеща Роуз, да се обръща и да изкривява тялото си, докато нейният характер попада все повече и повече под заклинанието на злите сили, е толкова хипнотизираща, че трябваше да спечели награда за това.

Втора част на статията може да прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: cosmopolitan.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт