Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Най-страшните филми на всички времена (част 2)

Най-страшните филми на всички времена (част 2)

Най-страшните филми на всички времена (част 2) - изображение

Дори да не обличате страшни костюми за наближаващия Хелоуин, или пък не приемате чуждите празници, навлизащи в културата ни чрез масовата глобализация, все пак може да си дадете малко адреналин на 31-ви октомври. Специално за наближаващия празник сме подготвили за вас едни от най-страшните филми на всички времена, за да отбележите скромно Хелоуин с настръхнали от ужас коси у дома.

Предизвестена смърт (The Ring)

Предизвестена смърт

Някои хора предпочитат оригиналната японска версия, пред американския римейк от 2002 г. Ако сте любители на такъв тип филми, гледайте и двата, но ако не можете да отделите много време, започнете от по-новата версия. През първите години на XXI в. филмовата индустрия прави доста големи стъпки напред. "Предизвестена смърт" ясно показва този преход от големите и свирепи чудовища в по-тясно психологическо напрежение и очакване. Надали и до днес има човек, който е видял Самара да изплъзва от телевизора и не е признал сцената за ефектна и ужасяваща.

Мълчанието на агнетата (The Silence of the Lambs)

Мълчанието на агнетата

Един от най-шокиращите филми на всички времена. Излиза през 1991 г. и печели 5 награди Оскар, включително за най-добър актьор и най-добра актриса.

Комбинацията от съблазнително ужасяващия Ханибал Лектър (Антъни Хопкинс) и Кларис Старлинг (Джуди Фостър) води до приятното усещане за спускане с влакче на ужасите в компанията на пълни изроди.

Базиран върху известния роман на Томас Харис, реализирането на психологически трилър от подобен ранг е изключително рядко явление.

Проклятието Блеър (The Blair Witch Project)

Проклятието Блеър

Пуснат през 99-та, този филм е изграден чрез сглобяване и рамкиране на отделни отрязъци. Това е трилър за трима приятели, отишли в гората, за да опровергаят мита за вещицата Блеър, която убива хора.

Рецензенти на филма разказват, че по време на прожекция в салоните хора са припадали от страх и ужас.

Интересен е фактът, че след филма актьорският състав почти не е имал търсене, защото хората наистина са мислили младежите за изчезнали или убити в гората.

Седем (Seven)

Седем

Много малко може да бъде казано за този филм, без да се развали удоволствието на една от най-ефектните и изненадващи финални сцени. Достатъчно е да знаете, че Брат Пит и Морган Фрийман са детективи, разследващи сериен убиец, моделиращ убийствата си спрямо седемте смъртни гряха.

Бягай (Get Out)

Бягай

Големият успех от дебюта на режисьора не идва с толкова много страх от призраци и чудовища, колкото с обезпокояване, тревожност от вдъхновението за филма – расизмът в Америка.

Филмът започва с междурасовата връзка на Роуз и Крис, които пътуват към родителите на момичето, с които приятелят й ще се срещне за пръв път. От първата среща на него му става ясно, че нещо е наистина много сбъркано с това семейство.

Първа част на статията може да прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: cosmopolitan.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт