Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 6 трогателни истории, в които животните спасяват хора

6 трогателни истории, в които животните спасяват хора

6 трогателни истории, в които животните спасяват хора - изображение

Понякога ни се струва, че знаем всичко за животните. Но с всеки изминал ден те не спират да ни удивяват с невероятните си постъпки и добротата, която притежават. Инстинктите, които са заложени в тях, се проявяват в точния момент. Следващите 6 трогателни истории доказват това.

Конят Кери

конят Кери

Връзката между конете и хората обикновено е много силна, а в някои случаи дори спасява животи. Фиона Бойд, фермер от Англия, се опитва да помогне на изплашено теле да се завърне в стадото си. Но Бойд се сблъсква с гнева на майката на животинчето, която започва да я напада. Фиона започва да крещи, но във фермата няма други хора, освен младото конче Кери. То веднага се притичва на помощ на господарката си и успява да я спаси от разгневената майка.

Кучето Леала

кучето Леала

Едно куче на име Леала спасява малкия си стопанин от удавяне в язовир. През един почивен ден семейство Брокбанкс отива на пикник, но в даден момент техният син Дейвид изчезва. Тогава двойката чува как кучето започва да лае. В началото родителите си мислят, че четириногото иска да им покаже нещо, но след секунди съзират шокираща гледка – малкият Дейвид, който плава с лице надолу в язовира. Те веднага го изваждат, а лекарите успяват да го стабилизират и в крайна сметка момчето оцелява.

Прасето Лулу

прасето Лулу

Прасето Лулу е истински герой. То успява да спаси собственичката си Джоан, която получава сърдечен удар. Когато нещастието се случва, прасето изтичва на пътя и стои там, докато се появява автомобил. От колата слиза мъж и тръгва след животното, което го отвежда до безжизненото тяло на Джоан. Той веднага звъни на бърза помощ, която реагира веднага. Господарката на Лулу е спасена, а прасето е наградено с медал за храброст.

Слонът Нинг Нонг

слон и момиче

През 2004г. 8-годишната Амбър е на почивка със семейството си на остров Пукет, Тайланд. На местния плаж малкото момиче се забавлява в компанията на младото слонче. През един ден от тяхната разходка на брега се стоварва опустошително цунами. Въпреки че водата стига до раменете на слона, той все пак успява да спаси момиченцето и да го отведе на сухо място. Да, очевидно този бозайник е по-силен от всяка стихия.

Горилата Джъмбо

горилата Джъмбо

През 1986 г. в зоопарка на остров Джърси 5-годишно момче пада в клетките на горилите и губи съзнание. Един от приматите, който се казва Джъмбо, неочаквано се притичва на помощ на детето. Горилата не допуска никоя от маймуните, с които съжителства, да се доближи до момчето. Когато животното вижда лекари и служители, то се отдръпва спокойно и оставя хората да си свършат работата. В чест на геройската постъпка на Джъмбо в зоопарка има паметник с неговия лик.

Делфините спасители

делфините спасители

Веднъж 24-годишният американец Том навлиза в открито море със сърфа си. В един момент той забелязва, че зад него има акула, която се опитва да му захапе крака.

Докато мъжът се опитва да се задържи на повърхността, около него се струпват стадо делфини, които искат да му помогнат. Те правят своеобразен кръг около младежа и по този начин възпират акулата да достигне до него. Том успява да се добере до брега и се спасява. Уви, младежът загива при автомобилна катастрофа през 2016 година.

Източник: brightside.me

По статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлТестовеНовиниЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияАлт. медицинаСпортЛеченияИсторияЗаведения