Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 6 неща, които не трябва да казвате на бъдеща самотна майка

6 неща, които не трябва да казвате на бъдеща самотна майка

6 неща, които не трябва да казвате на бъдеща самотна майка - изображение

Бременността е достатъчно трудна, без семейство, приятели и дори непознати, които задават неудобни въпроси. Така че, ако познавате бъдеща майка, която ще отглежда детето си сама, избягвайте следните въпроси ...

1. Кой е бащата?

Разпитването на жена за бащинството на детето й е явна проява на грубост, независимо дали тя е сама или не. Да, може да изглежда като невинен въпрос, но не знаете обстоятелствата й, така че просто не питайте този въпрос.

2. Уау – смела си!

Всъщност не можеш да кажеш същото за всеки, който има деца. Не забравяйте, че казвате: "Това отнема село"? Е, точно това са онези, които родителите използват, когато отглеждат децата си.

3. Ще се чувстваш ли странно да излизаш на срещи?

Има ли значение? Статусът на бременната жена не трябва да се обсъжда. Освен ако тя не ви предостави тази информация доброволно.

4. Какъв е планът?

Може би си мислите, че правите добро, когато питате една бременна жена какъв е нейният план да отгледа детето си, но по-добрият въпрос е: "Как мога да помогна?"

5. Получаваш ли издръжка?

Издръжката е тема, която малко родители биха искали да обсъждат. И това дори не е релевантно във всяка ситуация. Често хората имат свои собствени договорености, когато става дума за детска издръжка, което биха искали да запазят за себе си.

6. Сигурно е трудно да минеш сама през бременността.

Разбира се, би било чудесно да споделяте този опит с партньор. Но е възможно да бъдете щастливи и сами. Плюс това, партньорът не се равнява автоматично на подкрепа: Има семейство, близки приятели, семейни приятели. По-голямата част от самотните родители никога не са сами и имат много ресурси, които да използват, когато става дума за раждане (и отглеждане) на дете.

Източник: parents.com

Снимка: huffingtonpost.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиИсторияНовиниЛюбопитноСпортАлт. медицинаПатологияКлинични пътекиПсихологияСоциални грижиВидеоНаучни публикацииИзследванияФизиологияЛеченияЗдравни проблемиНормативни актовеСпециалистиПроизводителиИнтервютаХранене при...Ботаника