Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 6 неочаквани навика, които рушат живота ни всеки ден

6 неочаквани навика, които рушат живота ни всеки ден

6 неочаквани навика, които рушат живота ни всеки ден - изображение

Не можем да определим точно какво изпитва човек, когато е щастлив, тъй като всеки има свои собствени идеи за това, какво означава това моментно състояние. Но психолозите и невролозите не са съгласни с това. Те знаят какво ни кара да се чувстваме удовлетворени и какво ни прави тъжни като човешки същества. Понякога се чувстваме ужасно поради всекидневните неща и навици, които дори не забелязваме.

Какво трябва да избягваме в живота си, за да бъдем щастливи?

Представяме и 6 неочаквани навика, които рушат живота ни всеки ден. Съветваме ви да спрете да ги правите точно в този момент.

Водим застоял начин на живот

застоял начин на живот

Днес застоялият начин на живот е нещо обикновено. Вечер се прибираме с кола или с обществен транспорт и си седим у дома, където гледаме телевизия или си чатим с приятели.

Без движение, нивото на ендорфини и други хормони, отговорни за щастието, намалява. Ежедневните 30-минутни разходки или 2 тренировки на седмица ще ви направят по-енергични и удовлетворени, независимо от това, което се случва в живота ви.

Прекарваме цял ден в затворени помещения

затворени пространства

Всички знаем, че "работата от дома" не допринася непременно за щастието. Но се оказва, че места като кина, ресторанти и други ,които обичаме да посещаваме, не винаги ни помагат да се наслаждаваме на живота си.

Но ако прекарате известно време на открито неизвестно място, ще подобрите самочувствието си. Психолозите наричат този метод "приключенска терапия". Няма значение дали отивате в друга страна или в съседно селище, където никога не сте били.

Не обръщаме внимание на нещата, които се случват около нас

 момиче, което мие чинии

Много е важно не само да обръщаме внимание на това, което правим, но и на това как го правим. Например, да си представим 2 момичета. Едната от тях е ядосана, защото трябва да почисти къщата си - предпочита да е на среща в луксозен ресторант, но никой не я поканил. Друго момиче просто мие съдовете и се радва, че има свободно време да почисти дома си.

В първия случай момичето ще се чувства изтощено, а във втория случай девойката ще се чувства по-спокойна.

Ние само консумираме

консумация

За да направим живота си смислен, трябва не само да вземаме, но и да даваме. Актовете на доброта ни карат да се чувстваме доволни и значими.

Ето няколко добри новини: дори най-малките добри действия могат да ни развеселят. Купуването на подарък за близък човек, писането на бележка, рисуването – всички тези действия ни карат да вярваме, че имаме цел в този живот и че някой има нужда от нас.

Ние изолираме себе си от другите

спорт

Дори в ерата на индивидуалността, всеки човек все още трябва да принадлежи към група. И това не е само за нашите най-близки приятели и членове на семейството. За да бъдем наистина щастливи, трябва да се чувстваме свързани с други хора.

Според различни проучвания това качество ни помага да побеждаваме болестите, намалява нивото на стрес и ни кара да се чувстваме по-уверени. И няма значение към каква група принадлежите: може да бъде футболен клуб, клуб за игри, каквото и да е. Просто трябва да се чувствате, като че ли принадлежите към нещо.

Ние не създаваме нищо

ние не създаваме нищо

Имаме нужда от творческо хоби не за пари и слава, а за нашето здраве. Доказано е, че процесът на създаване намалява нивото на стрес, подобрява настроението ни и ни помага да се борим срещу депресията.

Не забравяйте, че творчеството не е просто пеене и рисуване, може да бъде всичко, което изисква вашия уникален подход. Засадете няколко цветя, изберете цвета на стените, правете домакински задачи и нека въображението ви да работи на макс.

Щастието не е нещо, за което трябва да се стремите. Състои се от малки неща, за да можем да го създадем във всеки един момент. Имате ли някакви навици, които ви пречат да бъдете щастливи?

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияСнимкиСпортЛюбопитноЛечения