Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 6 мита за здравословния начин на живот, в които все още вярваме

6 мита за здравословния начин на живот, в които все още вярваме

6  мита за здравословния начин на живот, в които все още вярваме - изображение

Всички искаме да бъдем здрави и красиви, затова се опитваме да следваме правилата за здравословен начин на живот. Ежедневни тренировки, сутрешното бягане, избягването на захар и други въглехидрати от нашата диета. Но всички тези съвети наистина ли са полезни? Разберете с нас.

В етикета е истината

Ако вярвате на всичко, написано на етикетите на стоките, ще бъдете неприятно изненадани. Производителите използват много трикове, за да направят своя продукт да изглежда по-здравословен.
Количеството калории може да бъде определено не за 100 грама продукт, а за една порция. В тези случаи има повече калории, отколкото можете да си представите. Например, ако една порция шоколад съдържа определено количество калории, това означава, че целият шоколад ще съдържа 2-3 пъти повече калории.

Друг популярен трик е преименуването на съставките. Например, ако даден продукт съдържа много захар, неговият етикет може да каже, че има 3 съставки: захар, фруктоза и сок от цвекло. Така че количеството захар е 15 гр., а не 45 гр. Но всъщност има 45 грама. Ако искате да следвате здравословна диета, прочетете внимателно етикетите и следвайте това правило: колкото по-малко съставки има, толкова по-здравословна е храната.

Пропускане на вечерята

Много хора мислят, че не е полезно да се вечеря. Но съвременните проучвания показват, че ако постоянно пропускате вечерята, това може да забави метаболизма ви, да понижи кръвната захар, да ви накара да се чувствате изморени, както й да преяждате на закуска и обяд на следващия ден. Препоръчваме да консумирате нещо здравословно и леко за вечеря- зеленчуците и протеините са чудесен избор, който няма да навреди на вашето здраве и тяло.

Всекидневните тренировки са полезни

Не, те не са. Само професионалните спортисти, чиито мускули са свикнали с това натоварване, тренират всеки ден. Можете да правите йога или няколко упражнения сутрин всеки ден - това може да бъде наистина полезно.

Закуската е най-важното хранене за деня

Много хора са убедени, че е невъзможно да отслабнете и да водите здравословен начин на живот без обилна закуска. Но това не е вярно. Последните проучвания показват, че хората, които пропускат закуската си, ядат по-малко през деня, отколкото тези, които ядат сутрин. Съветваме ви да вярвате на инстинктите си - ако се събудите и все още нямате апетит, не се насилвайте.

Отслабването зависи само от нашата воля

Когато човек трудно отслабва, много хора го съветват да яде по-малко. Нашето общество смята, че отслабването е въпрос на нашата воля и това е всичко. В действителност, нашата генетика и начин на живот също влияят на способността ни да сме здрави и слаби. Всеки човек е уникален и всеки трябва да следва собствената си диета и да прави упражнения, които са полезни за него. Ако искате да се чувствате добре и да сте здрави, консултирайте се с лекар.

 

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХранене при...ДиетиНовиниЛайфстайлСпортСнимкиАлт. медицинаЛечения