Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 5 сърцераздирателни истории за силата на доброто

5 сърцераздирателни истории за силата на доброто

5 сърцераздирателни истории за силата на доброто - изображение

Хората, за които ще ви разкажем живеят обикновен живот като всички нас. Но веднъж, те са изправени пред ситуация, когато животът на другите и дори техният собствен зависи от техните решения. Те залавят престъпници, помагат за сбъдване на мечти. Те са истински герои, които притежават невероятна сила.

Мъж със Синдром на Даун губи филмовата си колекция в пожар

мъж със Синдром на Даун

Марк Орсило e на 34 години и живее с родителите си в Оровил, Калифорния. Марк има синдром на Даун, а едно от най-ценните неща в живота му е неговата колекция от филми. Имаше 300 филма от 90-те. Когато в къщата на Марк избухва пожар, заедно с много други къщи наблизо, колекцията му е унищожена.

Сестрата на Марк разказва историята във фейсбук и моли потребителите да дарят DVD-та с филми за нейния брат.Потребителите не само възстановяват напълно колекцията, но и даряват 10 000 долара за семейството на Марк, за да им помогнат да възстановят дома си.

Момиче иска да подари за Коледа камион на братчето си, което е с увреждане

момче с камион

Американският дизайнер Катрин има 25-годишен брат на име Макс, който е умствено изостанал. Единственото нещо, което момчето иска за Коледа, е камион Blue Police Hummer, който бе изобретен през 2000 година. Катрин му купува една и съща играчка всяка Коледа, а Макс си играе с камиона в продължение на часове. Но производството на играчката е спряно и е много по-трудно да се намери. Макс е много умен и той веднага разпознава ако камионът е фалшив. 

Катрин моли интернет потребителите да й помогнат да намери играчката. Нейният пост е видян от хиляди хора, които започват голямото търсене на камиончето - те търсят в домовете си, в интернет, дори се свързват с компанията производител. Оттам обещават да претърсят всичките си складове в САЩ и Китай и да изпратят всички камиони, които имат.

Интернет потребители събират повече от 350 000 долара за беден възрастен, който продава сладолед

беден възрастен мъж

Джоел от Чикаго се натъква на възрастен мъж, който продава сладолед на улицата. Всички му се подиграваха и подминаваха. Джоел купува 20 сладоледа, а след това започва да набира средства,за да събере 3000 долара, за да подари почивка на мъжа. Хората бяха толкова развълнувани от тази история, че само за 4 дни успяват да съберат 350 000 долара. Джоел разбира тежката съдба на възрастния мъж. Оказва се, че съпругата на мъжа е болна,дъщеря му е починала, така че той се грижи за малките си внучки. Мъжът планира да похарчи събраните пари за семейството си и да даде останалите на нуждаещите се.

9-годишно момче кани 30 души на рождения си ден, но никой не идва

момче с полицаи

Второкласникът Джералд кани 30 души на рождения си ден и 12 от тях се съгласяват да дойдат. Но в празничния ден никой не се появява.Майка му се свързва с родителите на поканените деца, но те заявяват: "Моето дете не може да бъде приятел с твоя син, защото той е различен". Истината е, че Джералд е имал няколко мозъчни операции и е малко изостанал в сравнение с другите деца. Но той е добро дете, което иска да бъде приятел с другите. Баба му описва историята в социалните мрежи и моли хората да поздравят нейния внук. След няколко часа на вратата на дома на Джералд се появява полицай и моли момчето да дойде да отпразнува рождения си ден с екип от полицаи и пожарникари.

Жени военни кърмят в униформа

жени в униформа

Фотографката Тара Руби служи във военновъздушните сили на САЩ. Тя разбира, че в щаба Fort Brass Army в Ел Пасо, Тексас е изградена специална сестринска стая. Преди това липсата на тези стаи на военни бази е огромен проблем. Това е и моментът, когато осъзнава, че трябва да направи нещо, за да подкрепи идеята. Тя се свързва с кърмещи майки за една различна фотосесия. Общо 10 жени откликват на идеята и позират облечени в униформи и кърмейки. 

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноНовиниИсторияВидеоРецептиТестовеАлт. медицинаНаправления в медицинатаКомпании и организацииСпортОткритияЛичностиГеография