Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Силата на доброто: 93-годишна италианка помага на изоставени деца в сиропиталище в Кения

Силата на доброто: 93-годишна италианка помага на изоставени деца в сиропиталище в Кения

Силата на доброто: 93-годишна италианка помага на изоставени деца  в сиропиталище в Кения - изображение

Няма значение кой сте и как живеете - никога не е твърде късно да оползотворите оставащото ви време в правене на добро. Няма по-хубаво от това да разбираме за хора, които са истински пример и вдъхновение за всички нас.

баба в Кения

Деветдесет и три годишната Ирма е от малкото италианско градче Новента Вичентина.
Въпреки възрастта си, тя е пълна с енергия и желание да помага на нуждаещите се. През един обикновен ден възрастната жена взема решение да замине за Кения, за да стане доброволец в сиропиталището там. Нейната история стана популярна преди няколко месеца, благодарение на внучка й Елиза, която публикува в социалните мрежи снимки от летището.

"Баба ми е преминала през много трудности, но въпреки това е успяла да ги преодолее и да продължи напред. Тя винаги е помагала на хората. Вижте я. Няма кой да я спре. Обичам тази жена", пише нейната внучка във Фейсбук.

сиропиталище в Кения

Ирма губи съпруга си, когато е на 26 години, а по-късно и тригодишната си дъщеря. Преди много години се запознава с отец Ремихио, мисионер, който е отдал живота си да помага на нуждаещите се в Кения. През годините Ирма многократно е дарявала средства на италианския свещеник. След като чува, че Ремихио е в болница тя решава да обиколи всички сиропиталища, болници, домове за сираци и детски градини, който той е построил през целия си живот и да помогне на местните.

Ирма в сиропиталището

Сега, когато е в Кения, Ирма помага на децата с каквото може. Тя преподава английски и математика в училището в Малинди. Носи на малчуганите игли и конци в различни цветове, ножици и лепило и всички заедно изработват пощенски картички и подаръчни кутии като онези, които Ирма правила у дома в Италия.

Ирма в сиропиталището


Животът и енергията на Ирма са невероятни. Нейната внучка споделя историята й, за да покаже на всички нас, че въпреки трудностите, с които се сблъскваме, трябва да продължим напред и да изживеем живота си пълноценно.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиНовиниСоциални грижиСпортЗдравни съветиХранене при...БотаникаЛеченияКлинични пътеки