Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 5 зловещи истории от двете световни войни – част 2

5 зловещи истории от двете световни войни – част 2

5 зловещи истории от двете световни войни – част 2 - изображение

Без съмнение войната е нелицеприятно занимание и често предизвиква хората да прекрачат границите на човечността и да извършат неща, които биха засрамили и самия дявол.

Предстои да прочетете някои от най-грозните и ужасяващи истории, случили се по време на двете световни войни.

Американски войници третират японските военнопленници като трофеи

Американски войник с череп на японец

Една от най-забележителните характеристики на двата най-големи военни конфликта в човешката история е пропагандата. По време на Втората световна война и САЩ, и Япония използват пропагандата, за да манипулират хората и да подклаждат омраза в редиците на войниците.

Още преди самата война американската пропаганда, насочена срещу Япония, е толкова ефективна, че войниците започват да вярват, че японците са банда диваци, неспособни да мислят рационално. Американската армия набира войници с кампании, наречени "Лов на японци", и твърдят, че японците са просто животни, които трябва да бъдат отстреляни.

Пропагандата и изкривената реалност по време на самата война карат много войници след убиването на японец да се чувстват горди, удовлетворени и недостижими. Някои от тях дори започват да вземат части от телата на японците като трофеи. По коланите започват да се появяват уши, а много войници носят огърлици, направени от зъбите на убитите японски войници.

Но те стигат и много по-далеч: някои войници започват да изпращат по пощата черепи и други телесни части на убити японци на роднините си у дома. Ситуацията излиза извън контрол и през 1942 г. американската армия издава заповед за прекратяването на всички подобни действия, но за такива мерки вече е твърде късно.

Ирма Гресе – психопатката от Аушвиц

Ирма Гресе

Ирма Гресе е осъдена и обесена само на 22 г. и издига до нови висоти значението на думата "ужасен" дори спрямо нацистките стандарти. Заради мускулестата си фигура и безмилостно отношение тя успява да си издейства пост в Аушвиц, но малко хора знаят, че тя всъщност е същински психопат. Ирма изпитва удоволствие от измъчването и побоя над хора и го прави по най-различни ужасяващи начини.

Винаги редом с Ирма вървели две гладни кучета. Тя биела хората с ръчно изработения си колан, снабден със заострени гвоздеи. Ирма бързо си спечелва репутацията на зъл и безмилостен човек и популярността й нараства с всеки изминал ден.

Тя изпитва удоволствие да разрязва жени с ножове и да наблюдава болезнените операции. Но за щастие нейните действия не остават безнаказани. Заедно с много други нацисти Ирма е осъдена на смърт и убита. По това време тя е само на 22 г., но вече е извършила много убийства и е измъчвала стотици затворници.

Канибализъм в японската армия

Японски войник

Въпреки че по време на Втората световна война американците извършват много зверства срещу японските войници, японската армия също не може да се определи като "цвете за мирисане".

По време на военните действия японците успяват да свалят много американски самолети над японския остров Чичи-Жима. Един от американските пилоти е спасен от американска подводница, но 8 други попадат в плен на японската армия. Скоро след това на специална вечеря в чест на японските имперски военноморски офицери, на присъстващите са сервирани специални пържоли.

Стековете са наречени "кимо", което означава "прясна плът". Един от екзекутираните военнопленници се превръща в част от вечерята на японските войници. След този инцидент огромен брой японски висши военни офицери и редови войници започват да се държат като канибали и да се хранят с телата на американските войници. Понякога те просто ампутирали и готвели само части от телата на войниците, за да ги оставят живи.

Един от пилотите, който се измъква на косъм от тази съдба, е спасен от подводница близо до Чичи-Жима и по-късно дори става президент на САЩ. Това е Джордж Буш Младши.

Към първа част > > >

източник: warhistoryonline.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияВидеоТестовеРецептиАлт. медицинаЛюбопитноНаправления в медицинатаКомпании и организацииСпортОткритияЛичностиГеография