Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 4 знака, че трябва да се откажете от приятел

4 знака, че трябва да се откажете от приятел

4 знака, че трябва да се откажете от приятел - изображение

Всеки е преживял раздяла с човек, когото е смятал за близък. Дори повечето от приятелствата през първите години от училище едва издържат цяла година. И докато някои близки хора могат да останат в сърцето ви за цял живот, с други е по-вероятно отношенията тенденциозно да се влошават с времето. Хората могат да се променят драстично, да се отдалечат прекалено много от вашите ценности и морал или просто да станете прекалено различни.

За всяко приятелство причините за раздяла могат да бъдат най-различни. Но във фундамента на всяка човешка връзка има няколко принципа, които не бива да се нарушават. Затова започнат ли да се появяват някои от тези 4 знака, то значи е време да се откажете от своя приятел.

СРЕЩИТЕ ВИ НАПОДОБЯВАТ БИЗНЕС ОТНОШЕНИЯ

Някои мъже и жени поддържат близките си отношения с вас, само за да могат да се възползват от връзките или способностите ви. Често подобни хора си позволяват да искат пари на заем, различни услуги и пр. Рядко се интересуват от вас, нямат нужда да ви видят, просто защото им липсвате. Напротив, срещите им винаги са подтикнати от някаква користна цел.

Подобен тип връзка по-скоро наподобява бизнес отношения между колеги, отколкото добри приятели.

ВЛОШАВАТЕ ЗДРАВЕТО СИ С ВРЕДНИ НАВИЦИ

Проучване от 2007 г., което доби силна популярност в последно време, проследява проблематиките със затлъстяването, използвайки база данни от над 12 000 души. Изводите от изследването ясно показват, че хранителните навици са пряко обвързани със социалните връзки на човек.

Ако с приятелите си тренирате заедно, храните се здравословно и обменяте ползотворна здравна информация, то значи отношенията ви са градивни и ползотворни. Но ако нещата стоят по какъвто и да е друг начин, по-добре би било и за двама ви да сложите край.

НЕ МОЖЕТЕ ДА РАЗЧИТАТЕ НА НЕГО

Колкото и клиширано да ви звучи, това е едно от най-важните неща в приятелството. Отговорностите трябва да са разпределени по равно, чувствата да са взаимни, а мислите споделени и открити. Със сигурност балансът се загубва на моменти и в дадени ситуации вие търсите повече помощ от приятел, а в други нещата се преобръщат. Не трябва да си водите списък кой на кого повече може да разчита, важното е да има реципрочност.

НЕ РАЗКРИВАТЕ ИСТИНСКОТО СИ АЗ

Нека заключим темата с това изключително значително изискване.

Факт е, че всеки човек се държи по различен начин в различните компании. Със сигурност няма да проявите едно и също поведение по време на интервю и по време на парти с приятели. Но ако изпитвате нужда да скриете част от себе си, или ако се срамувате от своето мнение или избори, означава, че вече е време да сложите край.

Да прекратите отношения със стар приятел може да е трудно. Каквито и да са причините за спада в отношенията ви, за да стигнете дотук вие все пак сте били истински другари в по-ранен етап от живота си. Взирането в миналото обаче не би ви помогнало в настоящия момент.

Приятелите ще идват и ще си отиват от вашия живот още дълго време. Но това не значи, че губите много. Напротив, печелите повече време и енергия за ценните хора, които ви уважават и обичат.
Един истински приятел би ви вдъхновявал да бъдете по-добри, по-щастливи, по-здрави и най-вече да бъдете себе си.

Редактор: Милена Минчева

Източник: businessinsider.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитно