Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 15 неща, които се случват в тялото ви, когато разбият сърцето ви

15 неща, които се случват в тялото ви, когато разбият сърцето ви

15 неща, които се случват в тялото ви, когато разбият сърцето ви - изображение

Разделите са ужасни. Те ви оставят в лошо емоционално състояние, от което много хора дори не се възстановяват. Но сърцето ви може да бъде разбито по различни причини, като например някой, когото обичате внезапно да умре; да ви изневерят; да изиграят доверието ви; някой да ви предаде; някой, който обичате, да си тръгне без дума; някой, който ви е близък, да ви насилва – физически или психически и т.н. Стресът, който преживявате, предизвиква вихрушка от промени в тялото ви, което може да доведе до много физически промени, не единствено емоционални. По-долу са общите симптоми на разбито сърце.

1. Болка

Стресът може да предизвика действителна физическа реакция - стомашни болки и главоболия. Той причинява промяна в производството на стомашна киселина, което може да доведе до значителна болка в стомаха. Всичко това дори може да причини язви, които са по-често срещани в трудни периоди, отколкото бихте могли да си представите. Главоболието, предизвикано от стрес само по себе си е достатъчен проблем. Вероятно знаете за какво говорим, защото всички ние го чувстваме дори при наличието на съвсем малко стрес.

2. Стрес

Стресът ви кара да се тревожите и създава постоянно усещане за нещастие в тялото ви. Той е като отрова в тялото. Повишеното кръвно налягане е общ признак на стрес и може да доведе до сърдечни заболявания. Известно е, че хората с високи нива на стрес в живота си са по-предразположени към сърдечни удари и умират по-рано от тези с по-малко стресови работни места.

3. Нередовен апетит

Разбитото сърце може да ви накара да спрете да се грижите за себе си и да промени диетата ви. Взависимост от начина, по който се справяте с това, което преживявате, вие можете да качите тегло или да отслабнете драстично. Възможно е да не се чувствате гладни цял ден и затова просто да не се храните. Или да ядете повече, за да се справите със стреса (като бягство). Много хора, преминали през екстремна травма страдат от затлъстяване, защото храната им служи за разсейване на мисълта.

4. Тъга

Очевидно е, че хората са тъжни, когато сърцето им е разбито, но в много случаи те изпадат в депресия, което не бива да се пренебрегва. Депресията е реална, а хората могат да вредят много на себе си, докато са в депресия. Грижете се за близките си, преминали през лоша раздяла и бъдете до тях, защото ако не го правите, те ще се чувстват още по-сами, което затруднява възстановяването.

5. Невъзможност за концентрация

След раздяла умът ви започва да блуждае повече. Може да се окаже невъзможно да се съсредоточавате в едно нещо за продължителен период, преди да преминете към нещо друго. Това възпрепятства хората с разбито сърце да се концентрират върху работата или образованието си. Обикновено е добра идея да отделите известно време за релаксация, без да е необходимо да извършвате някаква работа след лошо преживяване, като раздяла.

6. По-бавен сърдечен ритъм

Сърцето ви не бива разбито буквално, но то определено се повлиява. Поради стреса сърдечната ви честота може да се увеличи, както и кръвното налягане. Въпреки това, не е необичайно да се наблюдава по-бавен сърдечен ритъм. Това намалява количеството кислород, което мускулите ви получават, което ви прави по-лениви от обикновено. Добра идея е да посетите лекар в подобна ситуация.

7. Безсъние

Безсъние е, когато не можете да заспивате, а когато го правите, е само за кратко. Умът ви може да е зает с преповтаряне на ситуацията отново и отново в главата ви. Мислейки различни сценарии за това как сте могли да избегнете случилото се.

В други случаи е възможно да спите повече от обикновено. В такива моменти вие приемате съня като бягство от света и живота си след раздялата. Това е по-добър вариант от безразборното хранене, но не е никак здравословно.

8. По-чувствителни сте

Когато преживявате нещо толкова трудно и сте наранени, сте по-склонни да се чувствате зле, когато някой ви нагрубява или проявява злоба към вас. В подобен период ще бъдете по-чувствителни и ще избягвате негативните ситуации, с които сте се справяли добре преди това.

9. Искате повече време насаме със себе си

Ще започнете да жадувате за време насаме със себе си. Вашето желание за социални контакти ще се понижи и може дори да се заключите в стаята си за продължителен период от време. Понякога хората правят това, защото искат да предпазят околните от тежестта да общуват с тях в този труден момент. Вие не искате те да се притесняват за вас, така че се отдалечавате. Това вероятно ще предизвика точно обратното на това, което целите, тъй като затварянето ви ще накара хората наоколо да се притесняват още повече за вас.

10. Отдръпване

Когато сте с някого от дълго време, вие сте свикнали с присъствието му. Когато този някой не е около вас, то тялото ви ще действа подобно това на наркоман, копнеещ за това, към което е пристрастен.

11. Нередовен цикъл

Стресът като цяло може да направи менструалния цикъл на жената нередовен, а стресът от разбитото ви сърце има още по-голямо въздействие.

12. По-слаба имунна система

Хората са по-уязвими към болести и простуда, когато преминават през труден период, защото имунната им система става по-слаба по време на силен стрес.

13. Косопад

След особено стресиращо преживяване, хората често страдат от косопад.

14. Спазми

Стресът може да увеличи болката от менструалните спазми при жените, което на свой ред увеличава стреса дори още повече. Това е един наистина труден кръговрат.

15. Съмнение

Най-лошото възможно преживяване, с което един човек трябва да се справя, след като сърцето му бъде разбито е съмнението в самия себе си. В такъв период вие започвате да поставяте под съмнение собствената си стойност. Увереността ви се влошава, а раните се задълбочават.

Не, не е лесно сърцето ти да бъде разбито - по един или друг начин - но не забравяйте, че всичко в живота е временно, дори и това!

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимки