Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 31 красиви сватбени рокли от цял свят – III част

31 красиви сватбени рокли от цял свят – III част

31 красиви сватбени рокли от цял свят – III част - изображение

Булките навсякъде по света знаят, че сватбената рокля е от изключително голямо значение. В много страни сватбената рокля е израз на финансовите възможности на двойката. Цветът, силуетът и детайлите отговарят на обичаите и религиозните им вярвания. Разбира се, няма две еднакви булки и традициите понякога се различават дори в два съседни града.

Разгледайте сватбените рокли, събрани от цял свят.

Корея

Традиционният корейски костюм, наречен ханбок, се носи от булката хилядолетия наред. Той включва яке с дълги ръкави и копринена или памучна пола с висока талия.

Япония

На традиционните японски сватби булките носят снежнобяло кимоно. Специална копринена шапка, наречена цунокакуши, прикрива "рогата на ревността" и показва намерението на жената да стане покорна съпруга.

Мароко

Мароканската булка три пъти сменя облеклото си. На самото празненство тя носи бял кафтан или роба, които отразяват културата на региона и семейството й.

Нигерия

Нигерийската булка е облечена в ярко оцветена дантелена блуза и шарен кафтан, често направени от вносни индийски материи. Визията се допълва от коралови мъниста и тюрбан.

Чечения

Дрескодът в руската република е строг и акцентира на скромността. Булките носят бели рокли, които ги покриват от главата до петите. Метални елементи украсяват бюста й, а сребърен колан, предаващ се от майка на дъщеря, краси кръста й.

Ирак

Традиционната иракска булка сменя цели 7 рокли в ярки цветове. Червеното символизира любовта и романтиката.

Италия

Италианският обичай булката да носи "нещо синьо" понякога се заменя /но не много често/ от зелена рокля или украшение, тъй като се смята, че този цвят носи късмет и плодовитост.

САЩ

Изненадващо, американските булки не носят винаги бяло. През XIX век жените в САЩ се омъжвали с роклята, която смятали за най-хубава. Белите рокли били рядко срещани, защото трудно се перели на ръка и били запазени предимно за богатите дами.

Днес бялата сватбена рокля се е превърнала в традиционна във всички страни по света.

Към първа част > > >

източник: businessinsider.com

Още по темата:

1.5, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки