Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 31 красиви сватбени рокли от цял свят – I част

31 красиви сватбени рокли от цял свят – I част

31 красиви сватбени рокли от цял свят – I част - изображение

Булките навсякъде по света знаят, че сватбената рокля е от изключително голямо значение. В много страни сватбената рокля е израз на финансовите възможности на двойката. Цветът, силуетът и детайлите отговарят на обичаите и религиозните им вярвания. Разбира се, няма две еднакви булки и традициите понякога се различават дори в два съседни града.

Разгледайте сватбените рокли, събрани от цял свят.

Турция

Преди турската булка да напусне дома на баща си за сватбата, неин роднина от мъжки пол й връзва червен девствен колан около кръста. Цветът символизира късмета, сексуалността и щастието.

Помашка сватба в България

При традиционните помашки сватби в с. Рибново, България, лицето на булката се боядисва в бяло и се украсява с цветни пайети от нейните бъдещи роднини от женски пол от страна на младоженеца. Този обичай се практикува векове наред.

Македония

При традиционните сватби в Македония булката носи богато бродирана носия в червено, бяло и златисто.

Шри Ланка

При сватбите в Шри Ланка се смесват източните и западните традиции – богато бродирано сари и европейски воали. Булката трябва да носи нечетен брой скъпоценни камъни, защото се смята, че те носят щастие.

Хакаси, Русия

Традиционният сватбен костюм на народа на хакасите включва вълнена шапка и тежка фуста, която трябва пази булката от изключително ниските зимни температури.

Израел

Ултра-ортодоксалната еврейска булка носи свободна рокля, която покрива всичко, освен ръцете и лицето й. Дантелените й поли се влачат по пода.

Сирия

Сирийската булка носи рокля с дълги ръкави и златно бижу, подарено й от семейството й. роклята може да е във всички цветове на дъгата, въпреки че повечето сирийки предпочитат бялото.

Таджикистан

При традиционната таджикистанска сватба булката носи обикновена бяла рокля, облечена над панталони. По време на церемонията, която може да продължи с дни, тя може да смени няколко подобни рокли.

Индонезия

Индонезия е съставена от около 8 000 населени острова, поради което сватбените традиции се различават много. Повечето булчински рокли са в ярки цветове и с тежка бродерия.

Три дни преди индонезийката да встъпи в брачен съюз, тя може да си изрисува ноктите, ръцете и краката с къна.

Пакистан

Пакистанските булки се спират на тъмночервените, розови или лилави рокли. Някои двойки поставят около себе си гирлянди, които символизират взаимната им любов и приемане.

Към втора част > > >

източник: businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки