Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 31 красиви сватбени рокли от цял свят – II част

31 красиви сватбени рокли от цял свят – II част

31 красиви сватбени рокли от цял свят – II част - изображение

Булките навсякъде по света знаят, че сватбената рокля е от изключително голямо значение. В много страни сватбената рокля е израз на финансовите възможности на двойката. Цветът, силуетът и детайлите отговарят на обичаите и религиозните им вярвания. Разбира се, няма две еднакви булки и традициите понякога се различават дори в два съседни града.

Разгледайте сватбените рокли, събрани от цял свят.

Индия

16 украшения в допълнение към червено сари, носещо късмет, или подобна на пола лехенга, красят булката от главата до петите. Този обичай, наречен Сола Шрингар включва още пищни обеци, нежни верижки около глезените и яркочервена пудра, която се полага върху косата.

Сомалия

Съвременните булки в Сомалия предпочитат да носят традиционни западни бели рокли и хиджаб /шал за глава/, както повелява ислямската култура. Косата и ръцете на булката може да са оцветени с къна.

Нубия

В Нубия булката носи три воала: цветен, в който е увита главата й, един пред лицето й и тежък бял воал, който прикрива цялата й глава.

Тибет

В деня преди тибетската сватба младоженецът дава на булката сватбена рокля и бижута, които могат да включват специални сребърни украшения, които се прикрепят към плитките й, или амулет с малка статуя на Буда.

Еритрея

Традиционното еритрейско бракосъчетание се изпълнява с тъмни на цвят кадифени корони и роби в лилаво и златно. Дрехите на булката отговарят на дрехите на бъдещия й съпруг.

Република Тува, централен Сибир, Русия

Туванският национален костюм е в синхрон с номадския начин на живот. Дрехите подходящи и удобни за езда и са ярко оцветени и с богата декорация.

Палестина

Палестинската булка носи искрящо бяла рокля в сватбения си ден, но предишната нощ тя е облечена в специална рокля. Цветът й зависи от булката, а самата дреха е бродирана от майка й.

Перу

В планинските земи над Лима, Перу, традиционната булка прави голямо впечатление със своята булчинска рокля в червено и черно – фустата е многослойна и богато бродирана.

Йордания

В Йордания булката носи бяла рокля и златни или сребърни бижута. Често главата й е покрита със зелен копринен шал. Зеленото символизира растежа, хармонията и безопасността.

Мали

В Мали робата на булката, наречена кафтан, отговаря на цвета на дашикито на младоженеца. Въпреки че бялото е най-разпространения цвят за роклята, някои булки избират виолетово или лилаво – африканските кралски цветове.

Към трета част > > >

източник: businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки