Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец 3 трогателни истории за кучета и техните спасители

3 трогателни истории за кучета и техните спасители

3 трогателни истории за кучета и техните спасители - изображение

Би било страхотно всяко куче да живее в уютен дом с любящи стопани, където получава обич и грижа, нали? За съжаление, животът на много кучета не е такъв. Те пребивават на улицата или биват малтретирани. Ето 3 сърцераздирателни истории, в които добри хора спасяват самотни и умиращи кучета и им осигуряват живота, който заслужават.

Той го спасява, след това го губи и му отнема 2 години да го намери отново

Тед Купферман и кучето му Беър катастрофират през 2013г. в Хирам, Джорджия. Собственикът успява да спаси животното от горящата кола, но в момент на страх и уплаха Беър избягва в гората. Разтревожен, Купферман го търси в продължение на 12 часа, без да спира да вика името му и да обикаля целия район, но така и не успява да го открие. Кучето се озовава в двор за авточасти в Мариета, Джорджия, на 25 км от дома. Там го намират две жени, които живеят в района. Повече от година те се опитват да го хванат, но не успяват. "Не даваше да се приближим до него, но усещахме, че е гладен. Беше много слаб и затова започнахме да му подхвърляме пилешко месо“, разказват те.
Двете момичета се обаждат на местните спасителни групи, които залавят Беър. Те откриват, че той има микрочип. Сканират го и намират кой е неговият стопанин. Радостта от срещата, когато кучето и собственика му се срещат за пръв път след 10 години, е неописуема. "Аз все още плача като си припомням тази история. Това не е просто куче, това е най-добрия ми приятел и моето дете ", споделя Тед.

куче

Куче, с вроден дефект, получава любовта, която заслужава

Дейв Мейнърт, южноафрикански рекламен директор и режисьор, спасява Пегас от котило в дома на негов съсед, който развъжда кучета. „Хора, които се занимават с такъв тип развъждане, често са аматьори, нямат условия и потъпкват всякаква етика, която принципно се следва“, обяснява Дейв. Пегас е родена с вроден дефект - липса на кожна пигментация. Мейнърт не знае колко дълго тя ще живее, но създава специална програма, за да тренира и обучава животното и прави видео, за да улови нейния напредък.
След известно време Мейнърт започнал да се притеснява, че постоянно отсъства от дома, заради препълнения си график, и решава да намери друг дом за Пегас. Монрик Бъроус, който осиновява кучета с увреждания, го взема при себе си. Бъроус има друго куче на име Луна и двете бързо стават най-добри приятели. Към днешна дата Пегас все още има много тежки здравословни проблеми, включително частична слепота и увредени бъбреци. Но тя има любящ собственик, който прави всичко възможно тя да се чувства добре." Искам Пегас да живее още дълги години и ще направя всичко, за да се уверя, че получава най-доброто лечение. „Ако любовта можеше да лекува, тя отдавна щеше да е здрава“, заявява той.

куче 2

 

Тя е вързана с вериги за ограда в продължение на 10 години

Юда живее извън дома на собственика си, прикрепена към верига в продължение на десет години. Имала е много малко място да се движи и дори не са й давали одеяло или играчки. И така в продължение на цели 10 години. Благодарение на съседи, кучето е спасено от организацията за защита на животните.
Когато намират Юда (която преименуват на Джудит), тя лежи в калта, докато над нея се излива пороен дъжд. Краката и опашката й са покрити с изпражнения от лежане в собствените й фекалии Тя едва ходела заради ужасния артрит. След продължителна терапия тя била осиновена от млада двойка. Кучето живее с новото си семейство в продължение на осемнадесет месеца, преди да умре от старост. В края на живота си тя получава цялата любов, която и е била отнемана в продължение на 10 години.

куче 3

източник: thelist.com 

снимки: youtube.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоСпортАнкетиПсихологияНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицинаРецептиТестовеКомпании и организацииНаправления в медицинатаОткритияЛичностиГеография