Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината 23 съвета, за да направите преместването (невероятно) по-лесно – част 2

23 съвета, за да направите преместването (невероятно) по-лесно – част 2

23 съвета, за да направите преместването (невероятно) по-лесно – част 2 - изображение

Някои хора харесват промяна. Непрекъснато се движат, скитат се, виждат нови места и срещат нови хора. Тайната на тези хора е, че притежават много малко вещи.

За тези, които не могат да бъдат толкова минималистични, преместването може да бъде истински кошмар. "Какво в коя кутия да поставя? Как да ги събера? Всичко е разхвърляно!" Всичко това в крайна сметка води до точка, в която не можете изобщо да се движите и ви хваща паниката.

Ще кажете: "Има професионалисти, които предлагат тази услуга. Защо трябва изобщо да се тревожа?" Прави сте, но трябва да ви напомним, че тези услуги са доста скъпи.

Така че ето списък с полезни съвети, които да помогнат в този труден процес и бързото ви установяване, без да правите преместването по-голям проблем, отколкото вече е.

12. Бутилираните неща - най-ценните! ;)

Стъклените бутилки обикновено съдържат алкохол, така че те се считат за категория ценности. Можете да запазите цяла кутия само за тях, в която да разделяте клетките за всяка бутилка с помощта на дебели картони. Така ще ги предпазите от всякакви повреди.

13. Лесно е да направите картонен гардероб.

Без да се налага да ги сгъвате една по една, можете да опаковате дрехите си заедно на закачалки. Просто направете дупки от двете страни на кутията и закачете дрехите си върху твърда ролка, която да поставите през кутията. Използвайте една или две торбички, за да запазите всички окачени дрехи заедно. Готови сте за потегляне!

14. Вакуумните торбички за съхранение спасяват животи.

Не само когато се изнасяте, но когато искате да складирате дрехите си извън сезона, вакуум-уплътняващите торбички ще ви спестят пространство.

15. Боже, всички тези кабели и уреди ...

Още един кошмар, когато става дума за преместване, е да запомните всеки един кабел от коя електроника идва и къде точно се пъха. Всичко, което трябва да направите, за да спестите много време, е да заснемете няколко фотографии с вашия смартфон.

16. Не всичко идва с ръководство.

Сигурни сме, че и вие не пазите инструкциите за монтаж на масата, която сте купили преди години. Ето защо трябва да разглобявате частите една по една и да пакетирате всяка малка част отделно в малки торбички с името на артикула, към който принадлежат.

17. Използвайте кърпи за чупливите неща.

Сигурни сме, че имате някои стари кърпи, от които планирате да се отървете. Може да са ви от помощ в преместването. Използвайте ги, за да покриете електрониката си като още един защитен слой, особено ако мислите, че не е съвсем в безопастност в кутиите си.

18. Не позволявайте леглото да се замърси!

Одеялата и чаршафите могат да се перат. Но какво ще кажете за леглото ви? Няма начин да влезе в пералнята. Ето защо може да покриете леглото си с няколко еластични завивки в деня на преместването. Така че, ако се случи нещо, всичко, което трябва да направите, е да изхвърлите чаршафите.

19. Малките неща създават проблеми.

Внезапното изчезване на аксесоарите (обеци, гердани и т.н.) по време на изнасяне е истинска трагедия, особено при жените. Защо просто не извадите картончетата от тоалетните хартии и кутията на яйцата от вашия списък с консумативи и не ги използвате за опаковане на вашите аксесоари.

20. Друг проблем: Козметиката.

Друг потенциален проблем за жените е изтичането, разливането или счупването на козметични принадлежности. Както е показано на снимката, поставянето на малко парче памучен тампон върху вашата козметика може да й осигури безопасно пристигане на новото ви място.

За течностите – поставянето на пластмасово фолио, преди да затворите капачките, ще ги предпази от изтичане.

21. Можете да увиване шкафчетата с прозрачно фолио, за да ги запазите непокътнати.

Вместо да изпразвате всяко отделно чекмедже и да опаковате нещата в него отделно, покриването им с прозрачно кухненско фолио може да ви помогне да спестите място и време.

22. Най-важното: Етикетиране на всички кутии.

Не забравяйте да маркирате всичките си кутии с предупредителни знаци като "Тази страна нагоре" или "Чупливо", както и на стая принадлежат. Това е много важно за ориентир на вас и вашите близки.

Също така, трябва да маркирате всички страни на кутиите, включително върховете и дъното.

23. И имайте че предвид, няма да можете да разопаковате всички кутии в първия ден.

За да прекарате няколко нощи без никакви проблеми, направете си чанта или кутия, съдържаща най-важното, и я вземете със себе си.

Още съвети, които ще улеснят преместването ви ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЗдравни съветиЛюбопитноИсторияСоциални грижиАнкетиОрганизацииДиетиНормативни актове