Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 18 странни стандарти за красота от историята, които биха били напълно отвратителни днес - част 2

18 странни стандарти за красота от историята, които биха били напълно отвратителни днес - част 2

18 странни стандарти за красота от историята, които биха били напълно отвратителни днес - част 2 - изображение

Невъзможно е да отговорим на невероятно нереалистичните и променящи се стандарти за красота на нашия свят. Ето защо всички ние прекарваме прекалено много време в обезкосмяване, боядисване или контуриране. Може да не е изненада да разберем, че това е основно въпрос, който не е вечен, но е много трудно да си представим някои от идеите за красота от миналото като забавни или бляскави.

Стандартите за красота през историята са се изместили в толкова много форми, че някои от най-горещите стилове на миналото са в основата си ужасяващи или най-малкото по-опасни, отколкото си заслужават. Разбира се, гримът е досаден, но поне не бръснем линията на косата си или не боядисваме краката си със сос от печено месо. Вижте този списък с някои от най-странните стандарти за красота в историята.

Дългите нокти не са шега в Китай

Китайците имат дълга история що се отнася до ноктите. Мъже и жени от династията Цин поддържат своите нокти с дължина от 20 до 25 см, а някои дори носят златни предпазители за нокти, за да запазят доста неудобните си маникюри. Това демонстрира, че те са достатъчно богати и не е нужно да работят с ръцете си. Вместо това те разчитат на слугите си да правят неща, като да ги обличат или хранят.

Прасците на мъжете са центъра на Средновековието

Краката на жените са наистина център на внимание в наши дни, но още през Средновековието и през 18-ти век, прасците на мъжете са на фокус. По онова време те носят чорапогащи, също като жените, за да покажат своите добре оформени прасци, а някои дори слагат подплънки в чорапите, за да подобрят незадоволителните им размери. Крал Хенри VIII, например, е известен със своите отлични прасци.

Миглите през Ренесанса

За европейските жени през Средновековието и Ренесанса обезкосмяването не спира само до челото. Миглите се превръщат в символ на свръхсексуалност и свежото лице идва на мода. Ето защо жените със средства често премахват миглите си изцяло, което звучи твърде болезнено.

Японските жени всъщност мечтаят за черни зъби

Ако някога се уморите да си миете зъбите, това е добра алтернатива. Хиляди години японките боядисват зъбите си перманентно черни след брака. Това продължава през целия 19-ти век и е символ на красотата и брачното ангажиране.

Източник: ranker.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...СпортАлт. медицинаБотаника