Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 17 факта за Южна Корея, които ще ви удивят – II част

17 факта за Южна Корея, които ще ви удивят – II част

17 факта за Южна Корея, които ще ви удивят – II част - изображение

Южна Корея е красива страна с богата култура. Вековната мъдрост на даоизма живее редом с най-напредналите технологии в света. Хората в тази азиатска страна обичат западния начин на живот, но са запазили много от своите древни традиции и обичаи, които са трудно разбираеми за чужденците. Южна Корея е арена на сблъсък на две цивилизации – Западната и азиатската.

Корейците не понасят червеното мастило

Смята се, че ако напишеш името на някой с червено мастило, в близко бъдеще той ще бъде застигнат от сериозни проблеми и дори може да умре. Някои корейци вярват, че червеното мастило гони демоните и защитава мъртвите, но при живите ситуацията е напълно различна.

Южнокорейците отдават голямо значение на жестовете

Когато ви подават нещо, трябва да го приемете с две ръце, за да покажете уважение. Корейците също така отдават специално внимание на ръкостискането. Преди няколко години Бил Гейтс направи много лошо впечатление, при посещението си в страната. Той се здрависа с президента на страната, докато другата му ръка стоеше в джоба му. В Корея това се приема като неуважение към другия човек.

Абсолютно всички използват новите технологични достижения

Всички в страната притежават различни джаджи /от лаптопи до смартфони/, включително децата и бездомниците. Почти навсякъде в страната има Wi-Fi. Смартфоните вървят с двугодишни договори, които значително намаляват цената на мобилния интернет.

Видео игрите са официално признат спорт

Южна Корея е люлката на кибер спорта. В началото на новия век стратегическата игра Starcraft се трансформира в характерна черта на културния пейзаж. Геймърите се превърнаха в истински звезди, с които хиляди хора искат да се запознаят. Стадиони с огромни екрани се използват за мащабни геймърски шампионати. Видео игрите са истински спорт в страната и изискват безсънни нощи на трениране, много травми и белези.

Корейците използват само браузъра Internet Explorer

Те или не знаят за съществуването на другите браузъри, или не се интересуват от тях. Корейските сайтове са проектирани само за Explorer: ако използваш друг, сайтът няма да работи както трябва. Корейците също така имат своя версия на Google –  naver.com – който предоставя достъп до новини и много други услуги.

Корейците учат много

Корейците учат от ранна утрин, до късно през нощта, независимо какъв ден от седмицата е. Те използват ваканциите си, за да взимат допълнителни лекции или за да учат сами. Учителската професия е една от най-уважаваните и престижните. Един обикновен учител печели около 2 500 долара на месец, а ако работят в частни училища или висши заведения могат да печелят по милиони долари на година.

В Корея има казарма

Според законите на страната всеки мъж е задължен да премине през 21-месечно военно обучение, когато стане на 28 г. Законът важи за всички класи на обществото. Може да се избегне само чрез бележити постижения на международната сцена. Например няколко южнокорейски футболисти бяха освободени от военна повинност, заради спортните си постижения.

Флагът на Южна Корея има дълбоко смислово значение

Националният цвят на Южна Корея е белият. Флагът символизира даоистката визия за вселената като едно цяло. Ин и Ян са взаимно свързани. Триграмите във всеки ъгъл също имат собствено значение. Разглеждани по часовниковата стрелка от горната лява част на флага те символизират небето/юга/лятото/въздуха; Луната/запада/есента/водата; Земята/севера/зимата/почвата; Слънцето/изтока/пролетта/огъня.

Към първа част > > >

източник: brightside.me

снимки: brightside.me; ai1trendysk.blogs.lincoln.ac.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовини