Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 14 скулптури, които разбиват законите на физиката

14 скулптури, които разбиват законите на физиката

14 скулптури, които разбиват законите на физиката - изображение

Благодарение на съвременните технологии по света или в интернет можете да видите невероятни скулптури, които противостоят на хилядолетните физични закони. Техните създатели разрушават всички традиции, които властват в света на изящното изкуство. Сваляме шапки пред ваятелите, които правят невъзможното възможно!

"Светът на чудесата", Канада

Скулптура

Най-страхотното нещо, свързано с тази статуя в Калгари, е във вътрешността й. Отвън тя представлява 12-метрова телена мрежа, оформяща глава; отвътре испанският скулптор Хаум Пленса е създал цял неподозиран свят.

"Карма", САЩ

Скулптура

Творението на корейския скулптор До-Хо Су посреща посетителите на нюйоркската художествена галерия Albreit-Knox и веднага отключва тяхното въображение. Статуята е висока само 7 м, но изглежда безкрайна.

"Последната вечеря", САЩ

Скулптура

Скулптурата е творение на артиста Албърт Шукалски и се намира в призрачния град Риолит. Скулпторът преосмисля стенописите на Леонардо да Винчи, както личи и от заглавието на творбата му. На фона на известната Долина на смъртта, фигурите изглеждат още по-мистериозно, особено нощем, когато вътрешността им е осветена.

"Диаманти", Австралия

Скулптура

Не, тази снимка не е обърната. Новозеландският майстор ваятел Нийл Доусън създава скулптури, които не можете току-така да подминете, без да се замислите дали не левитират във въздуха. Този ефект се създава с помощта на едва забележими жици.

Балансиращата скулптура, Дубай

Скулптура

Това балансиращо бронзово чудо напълно се противопоставя на физичните закони. Как творението на полския скулптор Йерзи Кедзиора не пада под влиянието на собствената си тежест, гравитацията и вятъра, остава загадка.

Паметник на цигуларя, Холандия

Скулптура

В известната амстердамска сграда "Стопера", където се помещават общината и музикалния театър, мраморният под бил разбит, за да се инсталира скулптурата на цигуларя. Създателят на тази скулптурна творба е загадка. Въпреки това всеки, посетил общината, не може просто да свие рамене и да я подмине.

Порше-та на Фестивала на скоростта, Великобритания

Скулптура

Джери Джуда създава тази невероятна скулптура, състояща се от коли, които сякаш се състезават към небето в безкрайна надпревара, като част от Фестивала на скоростта в Гудууд. Той имал възможност да работи съвместно с едни от най-големите имена в автомобилния свят.

"Смаляваш се и изчезваш", Австралия

Скулптура

Стълбището към небесата, създадено от Дейвид МакКракън, се намира в Сидни и крие малка тайна. Всяко следващо стъпало е по-малко от предходното. Поради тази причина като го погледнете, изглежда безкрайно.

"Неизбежността на времето"

Скулптура

Гръцкият художник и скулптор Адам Мартинакис създава дигитални скулптури в жанра на футуристичното виртуално изкуство. Можете да ги видите в интернет или по плакати. Смисълът на съвременното изкуство е един: да се открият нови начини за изразяване.

"Слонът и характеристиките на гравитацията", Франция

Скулптура

Скулптурата на Даниел Фърман бе гост в парижкия замък Фонтенбло. Тя е посветена на теорията на автора, че на височина 18 000 км над земята слонът може да пази равновесие само върху хобота си.

"Бегачът", Гърция

Скулптура

Можете да видите гръцкият "Dromeas" в Атина. От всяка перспектива имате усещането, че фигурата се движи. Колосалната скулптура е създадена от невъобразим брой тъмнозелени парченца стъкло. Неин автор е скулптора Костас Вароцос.

Подводните скулптури, Мексико

Скулптура

В различни части на света са създадени цели подводни лапидариуми, дело на скулптора Джейсън Тейлър. За да си направите селфи с тези произведения на изкуството, трябва да се снабдите с екипировка за скубадайвинг.

"Инволюция"

Скулптура

Това е друг пример за дигитално изкуство – негов автор е Чад Найт. Той поставя виртуалните си скулптури на фон, близък до реалността. Найт го прави по толкова невероятен начин, че фантастичните образи сякаш всеки момент ще оживеят.

"Али и Нини", Грузия

Скулптура

Създаването на тази динамична скулптура е вдъхновено от любовната история на двама души. Фигурите са в непрестанно движение: първо една към друга, сливайки се в едно цяло, после отдалечавайки се в неизбежна раздяла.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортПсихологияЛюбопитноОбразованиеРецептиСоциални грижиЗдравни съветиАлт. медицинаИнтервюта