Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 14 грешни твърдения за рака на гърдата, които трябва да знаете

14 грешни твърдения за рака на гърдата, които трябва да знаете

14 грешни твърдения за рака на гърдата, които трябва да знаете - изображение

За съжаление, много жени минават през рака на гърдата. Това е един от най-големите проблеми, с които се сблъскват жените. Въпреки че ранната диагностика може да предотврати много проблеми, но повечето жени все още не знаят какво да правят. Ето защо се надяваме да бъдем полезни с информацията по-долу, защото информираността може да спести много вреди.

Само хора с анамнеза за рак на гърдата в семейството са застрашени.

Истината: Може да се каже, че 70% от жените, като цяло, са под този риск. Но ако те имат фамилна анамнеза за рак на гърдата, този процент се повишава.

Ако носите сутиен с банели, рискът е по-висок.

Истината: Твърди се, че сутиените с банели компресират токсични вещества, които причиняват рак на гърдата в лимфната система. Експертите смятат, че нито това, което носите, нито неговата материя има ефект върху това.

Колкото повече бучки имате в гърдата си, толкова по-голям е шанса да имате рак на гърдата.

Истината: 80% от бучките в гърдите са доброкачествени. Често жените имат бучки, които не причиняват рак. Ето защо ранното диагностициране е важно при рак на гърдата. За да се определи дали една буца е опасна или не. Това може да наложи мамография, ултразвук, или биопсия.

Гръдните импланти увеличават риска от рак.

Истината: Рискът от рак е същият, независимо дали имате имплант или не.

1 на 8 жени е с повишен риск от рак.

Истината: Тези цифри са верни с нарастване на възрастта. Така например, около 30-годишна възраст, 1 на всеки 233 джени има риск, докато този брой се променя до 1 на всеки 8 души на възраст около 70.

Употребата на дезодорант увеличава риска.

Истината: Смята се, че парабените в дезодоранта повишават този риск. Но Американското онкологично дружество смята, че това не е сигурно и са необходими допълнителни изследвания. В друго изследване извършено по същото време, парабенът не се наблюдава при раковите клетки. Източникът на парабените, които са били наблюдавани все още не е определен.

Жените с малки гърди имат по-малък риск от рак.

Истината: Не съществува връзка между размера на гърдите и рака. Единствената разлика е, че по време на медицински преглед е по-трудно по-големи гърди да бъдат проучени в сравнение с по-малките.

Ако чувствате бучки, то ракът на гърдата вече е започнал.

Истината: Разбира се, че трябва да се притеснявате, ако чувствате бучки. Но освен това, отокът, кожните обриви, болките, обривът и удебеляването на кожата на гърдите са признаци на рак. Ето защо редовните прегледи са много важни.

Фамилната анамнеза на бащата не е толкова важна, колкото тази на майката.

Истината: семейната история на бащата е толкова важна, колкото тази на майката. Но и за двете страни, болестите на жените са най-важни. Тъй като жените са по-уязвими по отношение на получаване на рак на гърдата в сравнение с мъжете.

Затова защото излъчва твърде много радиация, мамографията може да увеличи риска от рак.

Истината: Има риск в това. Но този риск се счита за по-малък в сравнение с късното диагностициране и ефектът, който ракът би имал. Ето защо жените над 40 трябва да си правят мамография на всеки 2 години.

Биопсията с игла вреди на раковите клетки и ги кара да се разпространяват и в други части на тялото.

Истината: Няма подобно твърдение измежду пациентите, които са се подлагали на такава. Статистически няма солидни доказателства за това.

Ако резултатите от мамографията са позитивни, няма какво да се притеснявате.

Истината: Въпреки че мамографията е наистина важна за диагностиката на рак, тя може да не е в състояние да открие рака в 10% -20% от случаите. И след като това е така, то е наистина важно да се проверява редовно за рак на гърдата.

Жените с наднормено тегло имат една и съща стойност на риска, както и по-слабите жени.

Истината: Наднорменото тегло увеличава риска от рак. Жените трябва да бъдат внимателни с теглото, което качват, особено след менопаузата.

Ракът на гърдата може да бъде предотвратен.

За съжаление, това не е така. С малки промени в начина си на живот (намаляването на цигарите, консумацията на по-малко алкохол, редовното правене на упражнения)вие можете да намалите риска.

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИсторияВидеоПатологияЗдравни съветиИзследванияАлт. медицинаЗдравни проблемиЛеченияБотаника