Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 12 факта, които любителите на книги споделят

12 факта, които любителите на книги споделят

12 факта, които любителите на книги споделят - изображение

Всеки запален читател има приятели или определени членове от семейството, които просто не го разбират. "Защо четеш толкова много?" е въпросът, който често се поставя на масата, визирайки препълнените рафтове с книги, тавански помещения или поредното предизвикателство по четене в Goodreads. И последващото: "Аз не съм прочел/а цяла книга от години".

О, тези бедни, нещастни души… (вероятно си мисли книгоманът). Нима тези хора не са чували за научно доказаните ползи от четенето – като понижаване на стреса и подобряване на съня? Вижте някои от най-интересните ползи от четенето, които читатели споделят във Фейсбук и Туитър.

1. "Най-добрата терапия, която може да се купи с пари… или да се вземе назаем с карта за библиотеката. Четенето ми помага да спя, да забравя за деня и да се отпусна като цяло."

Сара

2. "Отварянето на бира, когато се приберете у дома, ще ви възнагради за около час. Отварянето на книга, от друга страна, ще ви възнагради за цял живот."

– Дъглас

3. "Четенето те учи на емпатия и наистина те дарява с възможността да изследваш всички чудесни аспекти от живота. Започваш да мислиш и да виждаш нещата от различна перспектива – невероятно е!"

– Нейша

4. "Чувствам се сякаш имам приятели навсякъде по света, през времето и пространството, които мога да посетя, когато искам почивка от собствения си живот."

Кат

5. "Книгите са по-добри от филма. Има толкова много, което се случва в умовете на героите, което филмът не успява да изрази. Ако наистина искате да разберете филмовите персонажи, които обожавате, прочетете книгата."

Линда

Книга

6. "Миризмата на книги, независимо дали са стари или нови, е приятна за сетивата и се съчетава добре с чай или кафе. Хората, които не обичат да четат, пропускат това преживяване." – Иън

7. "Това е едно от най-последните бягства. Можеш да забравиш къде си и кой си. Имало е времена, когато съм ходил до Средната земя, Хогуортс и Нарния в ума си само за да оцелея... Всеки трябва да познава това благословено бягство."

Руби

8. "Колкото повече чета, толкова по-лесно е да изразявам това, което мисля и чувствам. Благодарение на книгите аз имам думите."

– Мелани

9. "Винаги ще имаш приятели. Но реалният живот не винаги ти дава правилните хора. Книгата е идеалното място да намериш този, от когото се нуждаеш."

Джилиан

10. "Не се отказвайте от четенето само защото сте опитали една или две книги, които не са ви били по вкуса. Продължавайте да търсите и съм сигурен, че ще откриете своята ниша или жанр. Когато успеете ще се почувствате щастливи, че сте продължили."

Уес

11. "Четенето за мен е като безусловната любов. Винаги когато чета се чувствам у дома."

 – Сюзън 

12. "Използвана правилно една книга може да отведе четящия на незабавна духовна ваканция без джетлег (самолетен синдром) или дизентерия!"

 – Тод

Редактор: Наталия Тотева

Източник: goodreads.com

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияСнимкиИсторияРецепти