Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 12 неща, които трябва да знаете, когато животът стане труден

12 неща, които трябва да знаете, когато животът стане труден

12 неща, които трябва да знаете, когато животът стане труден - изображение

Понякога, за да настъпят по-добри времена, всичко трябва да се обърка. Банално, нали? Всъщност, ако пътят ви е гладък и лесен, то най-вероятно вървите по грешния път (и това сте го чували, знаем) и дълбоко в себе си знаете, че сме прави. И все пак, когато животът загрубее, то става и по-трудно да се справяме със стреса и бремето, което води това със себе си.

Просто помнете, че може да срещнете много поражения в живота си, но не трябва да бъдете победени. За да разберете своите силни страни; да почувствате на какво наистина сте способни в постиженията си; и да знаете кои сте вие наистина, то трябва да минете по неравния път. Не бягайте от него!

Всички сме преживяваме трудни времена в живота си. И всички ние ги преодоляваме, в кая на краищата. Е, някои хора ги преживяват по-бързо и ги приемат по-добре от останалите. Каква е тяхната стратегия? Преди всичко това зависи от вашето отношение към нещата.

По-долу са 13 неща, които трябва да запомните, когато животът ви стане труден:

1. "Каквото е", е каквото трябва да бъде

Щастието е свързано с това да си позволиш да бъдеш напълно в хармония с осбстоятелствата (или такова, каквото е), вместо да се оплакваш (какво то не). Каквото е, е каквото трябва да бъде, иначе нямаше да е такова. Останалото сте просто вие в несъгласие със света. Просто се замислете за момент. Това означава, че изпитвате страдание, когато се опитвате да се съпротивлявате на нещата.

Не всичко, което ви се случва, може да бъде поставено под вашия контрол; вие можете да контролирате само начина, по който реагирате на това, което се случва.

2. Всеки има своя собствена експедиция и всеки има свои собствени борби

Много е безсмислено да се сравняваш с някой друг. Всички ние имаме експедиции в собствения си живот - никой не може да живее живота, който вие трябва да живеете и вие не можете да живеете живота, който не е даден на вас. Няма нищо срамно да бъдеш различен и да бъдеш точно този, който си. Вашата конкуренция в живота е с никой друг, освен с вас самите. Дори и да сравнявате, опитайте се да се сравнявате с хората, които имат по-лош живот от вас, и бъдете благодарни за това, с което сте благословени.

3. Допускайте хората до себе си, когато сте в труден период и им дайте шанс да помогнат

Те невинаги ще са в състояние да ви измъкнат от бездната, но светлинката, която нахлува, когато се протегнете към някого, е достатъчна, за да ви води към изхода.

4. Няма нищо лошо да се отказвате от неща, които не ви вършат работа

Трябва да продължите напред, без дори да се замисляте, без да се колебаете и без никаква вина. Много е важно да пускате нещата, които ви дърпат назад. Има огромна разлика в това да се предадете и това да знаете, че сте взели достатъчно от нещо или някого.

5. Ценете стойността на настоящия момент

Това време никога повече няма да се върне; винаги има нещо безценно във всеки един момент. Така че не позволявайте той да минава покрай вас просто така! Скоро той ще бъде просто спомен. Дори моменти, които не ви изглеждат щастливи, могат да бъдат разглеждани като нещо, което ще ви липсва някой ден.

Ще ви липсва ... Ще го искате обратно ... Ще ви се иска тези дни да не са минали толкова бързо ... Може и да не разбирате това точно сега, но определено този момент ще ви липсва много…

6. Пуснете желанието

Повечето хора живеят с "привързан ум". Това означава, че те се привързват към определено желание. Но, когато не могат да го получат, отрицателните им чувства надделяват над позитивизма. Вместо това опитайте се да упражнявате "непривързаност на ума". Това означава, че когато желаете нещо и не го получавате, това няма да ви притеснява толкова, ако запазите емоциите си позитивни или неутрални.

7. Оценявайте и бъдете благодарни за страховете си

Страхът наистина може да ви научи на толкова много в живота. Овладяването на страховете може да ви даде победоносно усещане. Например, ако някой се страхува от публично говорене или дебатиране, един от топ 3 човешки страхове, преодолее страховете си и стане мотивационен говорител – колко лудо и вдъхновяващо ще е това?

8. Големите неща отнемат време

Давайте всичко от себе си, за да бъдете по-ефективни в работата си. Необходимо е усилие и в добрите, и в лошите времена, за да се изгради нещо стойностно.

Успехът никога не идва през нощта; той изисква много упорити години на усилие, пот и - разбира се - време. Така че подгответе се да правите нещата по-добре, отколкото сте ги правили вчера и се борете по-силно, отколкото някога сте се борили.

9. Позволете си да бъдете щастливи

Повярвайте ни; ще срещнете твърде много хора, които не се оставят да се забавляват. Те дори нямат представа как да бъдат щастливи. Някои са толкова пристрастени към проблемите и хаоса вътре в себе си, че дори няма да се познаят без него. Така че позволете си да изпитате радост! Дори и да е само за известно време, важно е да се съсредоточавате върху щастието, не само върху страданията си.

10. Вие не сте жертва

Ще трябва да се движите по свой начин. Вие сте просто жертва на собствените си вярвания, думи и действия. Никой човек не упражнява нищо върху вас. Вие сте архитект на вашите собствени преживявания. Поемете известна отговорност за себе си и осъзнайте, че никой друг не може да ви измъкне от трудните времена, освен вие самите. Започнете като промените преценките си и действията си. Забравете манталитета си на жертва и постигнете победа. Превърнете се в победител!

11. Нищо не е невъзможно

Чудеса се случват всеки ден. Наистина - те го правят. Дали някой се възстановява от 4-та степен рак по естествен път или друг намира изгубената си сродна душа някъде там. Вярвате или не, но чудеса се случват през цялото време. Просто трябва да имате вяра, че това е така. Щом го направите, печелите битката.

12. Преразглеждане

Един от най-големите дарове на живота е фактът, че е труден. Докато се справяме с трудностите му, ние формираме тази безценна сила. Тя ни позволява да изпълним нашите най-дълбоки, най-важни цели. Само защото животът ни е труден, сме способни да го направим чудесен. Само защото е труден, можем да се издигнем над страданията. Ние сме в състояние да бъдем от съществено значение и да оставим следа в този свят.

Източник: tapoos.com

Източник: alainsamson.net

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитно