Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 7 урока, които всяка майка трябва да предаде на дъщеря си

7 урока, които всяка майка трябва да предаде на дъщеря си

7  урока, които всяка майка трябва да предаде на дъщеря си - изображение

Майките и дъщерите имат много специален вид връзка – емоционална, интуитивна. Да, разбира се, майките и техните синове също имат силни взаимоотношения, както и бащите и дъщерите. Но има нещо толкова уникално и прекрасно във връзката между майка и дъщеря, което не може да се обясни, а само да се чувства.

Няма значение дали сте кръвни роднини или сте осиновили дете, дали сте леля, която обича племенницата си като дъщеря, или сте в някаква друга ситуация. Вие сте майка, а това е най-прекрасното чувство на света.

Майките имат тежката и отговорна задача да подготвят дъщерите си за живота - от практически умения до житейски мъдрости те трябва да се уверят, че децата им са силни и уверени същества, които ще се борят и побеждават трудностите. Защото нека да бъдем честни – не винаги е лесно с момичетата, но важното е, че мама винаги е до нас за съвет, когато сме в трудна ситуация, защото няма по-успокояващо нещо от прегръдката на мама.

Как да се справите със заплетената коса

момиче със заплетена коса

Когато се събудите сутрин и косата ви е разрошена търсите на помощ мама. Именно тя е човекът, който ще ви помогне да се справите със заплетената коса рано сутрин. Тя не само ще прокара гребена от корена до краищата ви, но ще ви покаже как да се справяте сами с косата ви, която прилича на гнездо.

Как да се грижите за кожата си

майка и дъщеря

Когато едно момиче стане жена, то може да се почувства непобедимо, когато става дума за бръчки, петна по кожата, акне и др., защото нейната майка вече му е обяснила всичко. Майките трябва да научат дъщерите си колко е важна не само цялостната хигиена, но и правилната грижа и защита на кожата, за да се избегне не само преждевременното стареене, но и рак на кожата! Освен това децата трябва да знаят, че не трябва да се срамуват от белезите по лицето си, а да ги приемат като нещо преходно, което може да се промени с течение на времето.

Как да се храните здравословно и да изпитвате удоволствие от храната

момиче, което яде сладолед

Храната и диетата могат да бъдат опасна тема, особено за младите момичета. Майките трябва да научат дъщерите си да ядат балансирана и здравословна храна. Освен това е много важно да подчертаете, че момичетата ви могат да изядат и второ парче торта, ако това им носи радост.

От какъв род произхождате

майка с деца

Всеки един човек, независимо какви успехи е постигнал в родината си или извън нея, трябва да знае и да уважава родното място и корените си. Майките трябва да разказват на дъщерите си за борбите, през които техните предци са преминали. Тези истории са от съществено значение, тъй като те формират семейството такова, каквото е днес. Дори и разказите да не са положителни, не ги прикривайте. По този начин, когато пораснат дъщерите ви ще се научат да уважават предците си.

Как да се грижите за цветята

жени

Това е по-трудно, отколкото изглежда! Да се научите как да се грижите и поддържате едно малко растение – ето това ви учи на отговорност и постоянство. Това също е хубаво хоби, което майката и детето могат да споделят заедно. По този начин двете ще създадат уютен дом пълен с красиви растения!

Защо трябва да си тръгнете от този, който не ви уважава и цени

майка и дъщеря

От съществено значение е младите момичета да знаят, че техните мечти са на първо място. И никой мъж не може и не трябва да се опитва да ги накара да спрат да мечтаят. Жените могат да постигнат всичко сами, благодарение на техните умения и талант. А това в никакъв случай не включва контролиращ, ревнив, неуважителен или апатичен човек. Родителите могат и да си мислят, че момичетата им вече знаят това, но винаги е добре да им се напомня нали?

Винаги е толкова прекрасно, когато майка и дъщеря могат да споделят специално умение или хоби. Независимо дали става въпрос за каране на ски, плетене на малки шапки или свирене на пиано, една майка трябва да се опита да намери общо хоби с детето си. 

Всички тези дейности остават спомени за цял живот – двете винаги ще имате нещо специално, което да правите заедно, което след време ще предадете на следващото поколение.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: littlethings.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСоциални грижиСнимкиНовиниЗдравни съветиИсторияЛюбопитноСпортАнкетиХранене при...