Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 11 нелепи спорта, които дори не подозирате, че съществуват

11 нелепи спорта, които дори не подозирате, че съществуват

11 нелепи спорта, които дори не подозирате, че съществуват - изображение

Спортните шампионати са безкрайна поредица от състезания, без начало и без край. Но със скоростта на светлината се появяват "креативни" видове спорт, които ще ви замаят главата.

Фотографът Сол Нийлман запечатва тези уникални събития на снимки от 2007 г. насам. Днес ние ще споделим някои от тези открития с вас – те са едновременно невероятни и забавни. И разбира се, ако някой от тези спортове привлече вниманието ви, винаги можете да го превърнете в свое хоби.

Скачане в кал

Участниците се хвърлят по корем в калта, което обикновено предизвиква огромно задоволство срез наблюдателите, а резултатът е дъжд от кални пръски.

Надбягване с жаби

Световният рекорд за най-голямо разстояние, изминато в подскоци, се държи от жабата Роузи, която успяла да измине 6 метра с троен скок. Рекордът остава непобеден през последните 25 години…

Надпревара с триколки

Носенето на странен костюм /колкото по-ексцентричен, толкова по-добре/ е едно от изискванията за практикуването на този спорт. Както при останалите по-традиционни спортове, печели първият пресякъл финалната линия. Дали той ще успее да стигне до там с детска триколка, е друг въпрос…

Тенис с горящо руло тоалетна хартия

Правилата са същите като при нормалния тенис – с изключение на това, че "топката" е малко по-опасна и неконвенционална от стандартната.

Състезание с кални препятствия

Всъщност съществува и "по-чиста" форма на състезанието

Футбол с огромна надуваема топка

Тази игра прилича на нормалния футбол, само че се практикува по малко по-специфичен начин – всеки играч трябва да нахлузи огромна надуваема топка. Тази подробност добавя ново измерение към състезанието!

Кучешки сърфинг

Победителят е обърканото куче, което може да остане най-дълго време на дъската. Състезанието се провежда в няколко категории в зависимост от теглото на кучето.

Надбягване с щрауси

"Жокеите", които яздят щраусите, обикновено бързо се превръщат в зрители, защото пътешествието им на гърба на пернатите създания не продължава дълго. Свободолюбивите птици винаги изхвърлят ездачите си няколко метра след стартовата линия, засилвайки се към финиша със скорост 60 км в час.

Състезание със самолети, направени от аматьори

Целта при това състезание е да "летиш" колкото е възможно по-дълго – и да се разбиеш колкото се може по-елегантно във водата, след като си се изстрелял от рампа, висока 6 м. Оригиналността и дизайна на "летателния апарат" също се взимат под внимание от съдиите. Не са позволени никакви мотори и двигатели!

Състезание с химически тоалетни

Този спорт, всъщност влиза в категорията зимни спортове, защото химическите тоалетни са снабдени със ски.

Детско родео

При този спорт децата сядат на гърба на една овца и се борят за живота си. Е, всъщност не е толкова драматично, колкото звучи…

източник: brightside.me

над материала работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт и туризъмЛюбопитноСнимкиХранене при...Здравни съветиИнтервютаСпортПсихологияСоциални грижиЛайфстайлНовиниОбразованиеФизиологияАнкетиТестовеДиетиЗаведенияНормативни актовеСпециалистиОрганизацииПроизводителиРецептиЛеченияБотаника