Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 11 невероятни места по света, които ни пренасят в друга Вселена

11 невероятни места по света, които ни пренасят в друга Вселена

11 невероятни места по света, които ни пренасят в друга Вселена  - изображение

Има около 200 държави и над 2,5 милиона градове на нашата планета и всяка от тях предлага нещо интересно за туристите. Но понякога тези на пръв поглед обикновени места са толкова уникални, че може да се почувствате така, сякаш сте на снимачната площадка на някой филм. Определено тези дестинации трябва да попаднат в списъка ви за пътуване.

Мълниите на Кататумбо, Венецуела

мълнии

Уникален природен феномен се случва на река Кататумбо - многобройни светкавици се появяват по брега на тази река. На това място годишно падат над 1 200 000 светкавици, а само за един час техният брой е 300. Те се ударят на едно и също място през цялото време и наподобяват плазмената лампа, измислена от Никола Тесла.

Никола-Ленивец, регион Калуга, Русия

Никола-Ленивец

През 2000 г. едно малко село в района на Калуга, наречено Никола-Ленивец, внезапно става обект на съвременно изкуство благодарение на многобройните си инсталации. По-късно мястото се превърна в голям арт парк, където се провеждат серия различни фестивали всяка година, които лесно биха могли да послужат като фон на някои съвременни филми.

Брега на скелетите, Намибия

брега на скелетите

Честа мъгла, огромни камъни, бури и студен въздушен поток превръщат тази част от крайбрежието на пустинята на Намибия във втория Бермудски триъгълник за кораби и китове. Само си представете скелетите на хиляди удавени, величествени, кораби, лежащи в пясъците и водите на мястото, където безкрайната пустиня се слива с бушуващия океан. Прилича на тайното място на Дейви Джоунс - безкрайната пустиня с черна перла, където капитан Джак Спароу изследва карибските пирати.

Плажът на прасетата, Бахамите

плажът на прасетата

Биг Майор Кей е необитаем остров в Карибско море. Е, не съвсем - тук няма хора, но има много диви прасета, обитаващи тази област. Никой не знае със сигурност как тези свине успяват да завладеят целия бахамски остров, но според някои версии дивите животни се заселват на острова след корабокрушение или че пиратите ги донасят на острова, за да се пазят като годни за консумация храни, които впоследствие не са използвани. Както и да е, не само тези животни успяват да оцелеят на острова, но и се учат да плуват. Това би било чудесно място за някой философски филм, в който главният герой седи на морския бряг, размишлявайки върху смисъла на живота с плуващи прасета на заден фон.

Пер Лашез, Париж, Франция

Пер Лашез

Пер Лашез е място, което превръща смъртта във величие. Легендарното гробище във френската столица е място, където се съчетават красиви скулптури, тълпи от туристи и безсмъртни знаменитости, погребани тук. Ето само някои от тях: Оноре дьо Балзак, Молиер, Фредерик Шопен, Джим Морисън, Жорж Бизе и Едит Пиаф.

Хобитън, село Матамата, Нова Зеландия

хобитън

Когато създава легендарния филм "Властелинът на пръстените", филмовият режисьор Питър Джаксън отказва да работи върху изкуствен декор. И той намира това място -  една от фермите в покрайнините на село Матамата, която днес се нарича Хобитън.
По време на заснемането тази област беше оградена от военните, за да бъде пазена в тайна преди премиерата. То е превърнато в истинско село Хобит с градини, дворове, мелници и 37 къщи, подобни на дупки. Днес това е мястото на поклонение на феновете на Толкин.

Валпараисо, Чили

валпараисо

Живописното пристанище, разположено между океана и хълмовете, се счита за един от най-необичайните градове на Латинска Америка. Острите къщи и безбройните лабиринти от стари и колоритни сгради с графити върху тях оставят незабравимо впечатление. Районът е идеален за лека, носталгична и романтична комедия.

Халщат, Австрия

Халщат

Австрийското село Халщат, разположено между едноименното езеро и Алпите, е истинска австрийска черна перла. То е включено в списъка ЮНЕСКО за световно наследство. Районът между планините и езерото е толкова тесен, че властите трябва да построят железопътната линия от другата страна на езерото. Ето защо жителите на селото трябва да вземат лодки, ако искат да се качат на влак. Самото село прилича на приказка.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлСпортНовиниЛюбопитноРецептиЗдравни съветиДиети