Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 11 изобретения, които се оказват успешни

11 изобретения, които се оказват успешни

11 изобретения, които се оказват успешни - изображение

Някои казват, че гениалността и лудостта вървят ръка за ръка. Някои от идеите и изобретенията, които изглеждат прекалено странни, се оказват успешни и остават във времето.

Представяме ви 11 изобретения, които бяха невероятно успешни, въпреки съмненията и скептицизма на другите.

Телевизия

телевизор

Предаването на движещо се изображение на дълги разстояния е изобретено в началото на 20-ти век, но телевизията се появява само няколко десетилетия по-късно. Защо? Тъй като никой инвеститор не вярва в комерсиалния успех на "кутиите с живи картини". През 1926 г. изобретателят Ли дии Форест пише: "Докато теоретично и технически телевизията може да е осъществима, търговски и финансово, това е невъзможно".

Мобилни телефони

мобилен телефон

Мобилният телефон, въз основа на идеята за восъчна пита е изобретена от инженера Мартин Купър. Всички му казват, че рискът не си струва. Въпреки това, противниците на устройството се нареждат в магазините още в първия ден от продажбите! Това устройство запаметява само 30 номера, може да работи за един час и изисква 10-часово зареждане.

Емотикони

емотикони

Емотиконите са създадени през 1963 г. от американския художник Харви Бал. Той получава само $ 45 за своето изобретение. Няколко години по-късно бизнесмените Бърнард и Мъри започват да продават и да лицензират жълтите "усмивки", които им носят повече от 50 милиона долара.

Суперкомпютри

Когато Gaurav Khanna изследва черни дупки, лабораторията му се нуждае от скъп суперкомпютър. На него му хрумва следната идея: купува 412 доста евтини конзоли PlayStation 3 и инсталира друга операционна система върху тях. Оказва се, че този вариант е много по-мощен и по-ефективен.

Начална страница за милиони долари

начална страница

През 2005 г. английски студент на име Alex Tew решава да спечели пари за образованието си. Той пуска уебсайт, всеки пиксел от който струва $ 1. Всеки може да си купи секция от сайта и да публикува връзка към своята уеб страница. За по-малко от 6 месеца Алекс печели повече от 1 милион долара.

Бар за разбити сърца

бар за разбити сърца

Бизнесмени от китайската окръг Nanjiang създават бар за хора с разбити сърца. На това място хората могат да плачат, без да се срамуват. При обсъждането на тази концепция хората споделят, че никой не се нуждае от такъв бар. Но Bar Broken Hearts бързо се превръща в най-популярната дестинация в града и негови аналози могат да бъдат намерени днес във всяка страна.

Обръч

обръч

Можете да спечелите много, като преоткриете колелото. Ричард Керн, изобретател на гимнастически обръч, го доказва. Макар че никой не вярваше в комерсиалния му успех, месец след края на експериментите, хората се редяха на опашки, за да се сдобият с този кръг парче пластмаса.

Хирургически мравки

Нашите предци практикуват тази идея през първото хилядолетие преди Христа. По това време нямало инструменти за шиене на рани, така че хората използват мравки, които закрепят ръбовете на раните с помощта на силните си челюсти. Изненадващо, тази странна техника е популярна до 7-ми век.

Топки срещу замърсяване

топки срещу замърсяване

Резервоар  в Лос Анджелис е изложен на опасност от сериозно замърсяване: слънчевата светлина в комбинация с хлор и бром може да направи водата канцерогенна. Беше взето необичайно решение да се запълни почти целия резервоар с плаващи пластмасови топки. Топките предотвратяват появата на водорасли.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

 

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитноСоциални грижиНовиниТестове