Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 шокиращи тайни, споделени от екипажа на полета, които пътниците не знаят

10 шокиращи тайни, споделени от екипажа на полета, които пътниците не знаят

10 шокиращи тайни, споделени от екипажа на полета, които пътниците не знаят - изображение

Самолетът на екипажа и самолетът на пътуващите са две уникални вселени. Ако пътниците знаят всички свои привилегии, те могат да се възползват от тях, но на този етап повечето хора нямат представа за информацията по-долу. Всеки път, когато летите, имайте предвид следното и ще имате много по-приятен полет.

1. Не се колебайте да поискате повече храна

Храната, която се сервира в самолета, не е приготвена там, очевидно. Храната, която сервираме, е готова. Тя се сервира в количество, което може да ви помогне да се насладите на комфортно пътуване. Но апетитът на всички е различен, така че ако все още се чувствате гладни, не се колебайте да попитате персонала за повече храна. Тя е там за вас, и тъй като е предварително приготвена, тя ще бъде изхвърлена след полета. Хапването на повече от нея всъщност помага на персонала, тъй като така те ще изхвърлят по-малко от нея.

2. Проверете за наличието на спасителна жилетка, преди самолетът да е излетял

Преди полетът да излети, трябва да проверите за спасителна жилетка. Тъй като някои хора просто ги вземат с тях, когато напускат самолета, то има вероятност да не намерите своята, така че е по-добре да проверите предварително, за да можете да получите нова на момента, вместо да се паникьосвате по време на ситуация. Може би се чудите защо някой би откраднал жилетка? Е, наред с пощенски картички, снежни глобуси, монети и т.н., хората понякога обичат да вземат жилетката като сувенир.

3. Ако по някаква причина запалите цигара, използвайте пепелниците

Ако някога сте използвали тоалетната в самолет, може би сте забелязали, че там са налице пепелници. Пушенето е строго забранено на борда, но хората все пак са склонни да го направят и след това да плащат тежките глоби. Така че пепелниците са там, за да не изхвърлят тези хора цигарите си в боклука, което може да предизвика опасност от пожар.

4. Опитайте да не повърнете!

Самолетът със сигурност изглежда чист. Истината обаче е, че не е така. Персоналът редовно събира боклука, възглавниците са пухкави, одеялата са добре сгънати, а масичките привидно избърсани. Факт е, че възглавниците и одеялата не се перат, така че те все още може да са мръсни. Имайте го предвид!

5. Имайте предвид: тоалетната може да бъде отворена от външната страна

Тоалетната може лесно да се отвори. Освен всички служители, които имат ключ от тоалетната в случай на авария, има и аварийна брава. Ако издърпате знака "забранено пушенето" на вратата, лесно можете да завъртите болта, за да отключите вратата. Така че ограничавайте нуждите, които задоволявате в тоалетната.

6. Винаги се качвайте на борда последни

Този трик е много удобен, когато пътувате с компания. Случва се да не успеете да получите съседни места с ваш приятел, поради някаква причина. Опитайте да се качите на самолета, когато всички останали вече са се качили, по този начин, когато влезете вратите ще се затворят зад вас, и никой друг няма да влезе. Потърсете празни места и седнете на тях, вместо на тези, предвидени за вас.

7. Не прекалявайте с алкохола

Може да звучи като клише, но има огромно количество истина в това, че една чаша на земята се равнява на две във въздуха, защото високата надморска височини влияе върху кръвообращението ви, което може да ви накара да пиете повече, отколкото обикновено. Така че, ако не искате да се направите глупак, опитайте се да се въздържате.

8. Избягвайте да ползвате местата с облегалки за глава

Тези места изглеждат по-удобни от редовните, ето защо жените с малки деца и бременните ги предпочитат. Така че, ако не искате да седите до бебе, което плаче през целия полет, бихме ви посъветвали да не сядате там.

9. Пийте само бутилирана вода

Според изследванията е доказано, че водата в самолетите съдържа 100 пъти повече бактерии, отколкото обикновено. Така че, когато сте на борда, пийте бутилирана вода или сокове. Може да ви струва повече, но здравето ви е много по-важно.

10. Откажете се от пляскането при приземяване

Обичайно хората започват да пляскат, когато самолетът се приземи. Е, пилотите вършат работата си - те постоянно приземяват самолета, което не е особено трудна задача за тях, а пляскането е малко обидно. Така че, моля, опитайте се да се въздържате от пляскане, когато самолетът се приземи.

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиРецептиЛюбопитноИсторияХранене при...Организации