Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 неочаквани открития, направени в задния двор на обикновени хора – I част

10 неочаквани открития, направени в задния двор на обикновени хора – I част

10 неочаквани открития, направени в задния двор на обикновени хора – I част - изображение

Вероятно няма човек на тази планета, който да не си мечтае да открие скрито съкровище или да направи голямо археологическо откритие.

Вижте няколко истории за обикновени нищо неподозиращи хора, които случайно се натъкват на много интересни неща в задния си двор. Някои от тези открития са невероятни, други ще накарат кожата ви да настръхне.

Ферари

През 1978 г. две деца си копаели в задния двор на къщата си в Лос Анджелис, когато внезапно попаднали на Ферари модел Dino 246 GTS. Когато полицията разкопала цялата кола, те открили, че е била открадната. Кражбата и последвалото заравяне на колата вероятно са били част от застрахователна измама. Колата била предадена на застрахователната компания и след това продадена на търг. За съжаление престоят под земята навредили много на автомобила.

Коруба на праисторически броненосец

Хосе Антонио Ниевас от Аржентина открил огромно "динозавърско яйце", както го нарича той, близо до своята ферма.

"Яйцето" се оказало коруба на глиптодон – праисторически броненосец с размерите на Фолксваген Костенурка. В черупката имало дупка, вероятно направена по време на битка от друг глиптодон.

Средновековно съкровище

През 2007 г. Андреас К. от Австрия открил цяло съкровище в задния си двор: около 200 бижута като пръстени, брошки, токи и сребърни подноси.

Мъжът сложил всички предмети в една кутия и я скрил в килера си, забравяйки за нея за близо две години. Той си спомнил за съкровището, когато решил да се мести в друга къща. Когато специалистите разгледали предметите, те заключили, че те са на около 650 г. Андреас подарил всичко на местния музей.

Метеорити – шест поред

Този мъж дори не било необходимо да търси нещо. Вие бихте се съгласили, че шансовете в градината ви да падне метеорит са много малки.Е, Радивоже Лажик от Босна се оказал голям късметлия, защото въпреки всички математически шансове това да се случи, 6 метеорита паднали почти на верандата му.

Учени от университета в Белград потвърдили, че камъните са наистина метеорити и към момента те изследват магнитната активност около къщата на Лажик, за да разберат причината за тази аномалия.

Самият Лажик наскоро решил да подсили покрива си със стоманени плочи – за всеки случай.

Перфектно запазено бомбоубежище

Когато Крис и Колийн Откасек купили новата си къща в Калифорния, те вече знаели за бомбеното убежище в задния двор, построено по време на Студената война. Предишният собственик на къщата, който бил инженер, го проектирал и построил за себе си.

Крис и Колийн смятали, че след 50 години от него няма да е останало нищо, но грешали: убежището се оказало в перфектно състояние и в него имало неща като хартиени кърпички, хапчета за сън, консерви, кафе, книги и списания.

Към втора част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниИсторияЛюбопитноЛичности