Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 неочаквани открития, направени в задния двор на обикновени хора – II част

10 неочаквани открития, направени в задния двор на обикновени хора – II част

10 неочаквани открития, направени в задния двор на обикновени хора – II част - изображение

Вероятно няма човек на тази планета, който да не си мечтае да открие скрито съкровище или да направи голямо археологическо откритие.

Вижте няколко истории за обикновени нищо неподозиращи хора, които случайно се натъкват на много интересни неща в задния си двор. Някои от тези открития са невероятни, други ще накарат кожата ви да настръхне.

Тунел към Голямата пирамида на Хеопс

Един от жителите на селото Ал Харанея, което се намира близо до легендарното плато Гиза в Египет, копаел в задния си двор и попаднал на мистериозен тунел. Той вероятно е таен проход към най-голямата и стара от трите пирамиди в Гиза – Голямата пирамида на Куфу /Хеопс/.

Тунелът е описан от древногръцкия историк Херодот, който някога посетил Египет.

Кости на индианец на хиляда години

Али Ертурк, 14-годишно момче от Солт Лейк Сити, направило страховито откритие през 2014 г. Той копаел дупка за езерце в задния си двор, когато открил човешки кости в земята.

Бащата на момчето се обадил веднага на полицията и съдебната експертиза показала, че костите са на индианец,  живял по тези земи преди 1 000 години. Археолози извършили разкопки в задния двор, тъй като смятали, че ще открият древен индиански некропол, който би им предоставил нова информация за древната индианска култура. 

Какво ли е чувството, че домът ти е построен върху древно индианско гробище?

Чанта с марихуана за 175 000 долара

През декември 2012 г. Мак Рийд от Лос Анджелис решил да монтира слънчеви панели на покрива на къщата си. Когато отворил килера, той открил чанта, пълна с буркани, пакети и пликове с марихуана.

Очевидно, докато Рийд не бил вкъщи, някой проникнал в задния му двор и скрил наркотиците. По-късно било установено, че марихуаната в чантата е на стойност 175 000 долара.

Рийд оставил бележка за престъпниците, в случай, че те се върнат, в която пишело: "Открихме чантата и се обадихме на полицията. Те конфискуваха наркотиците и поставиха къщата под наблюдение. Съжалявам."

Едно от най-големите съкровища в американската история

През 2013 г. една омъжена двойка открила скрито съкровище, докато разхождала кучето си в собствения си заден двор. Те видели ръждясала кутия, която се подавала от земята, и в нея открили златни монети. По-късно били изкопани още 8 кутии, пълни с монети от периода 1847-1894 г. Номиналната им стойност се равнявала на 27 980 долара.

Монетите били в идеално състояние, а някои от тях изглежда никога не били употребявани. Двойката продала повечето от монетите на търг.

Никой не знае как тези кутии се оказали в задния им двор. Откритието било наречено "Съкровището Садъл Ридж" и е оценено на 10 милиона долара.

Останки от динозавър

През 1997 г. Джон Ламбърт от Ипсуич, Англия, решил да  построи ограда около къщата си. Докато копаел, той ударил огромна кост с лопатата си, но не й обърнал внимание и я занесъл в хамбара си, забравяйки за нея през следващите 16 години. През 2013 г. той най-сетне занесъл откритието си при специалисти и се оказало, че коста принадлежи на пилозавър – гигантско морско влечуго, обитавало Земята преди 60-250 милиона години. 

Към първа част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСнимкиЛюбопитноИсторияЛичности