Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 10 необичайни неща, които могат да направят мозъка ви по-силен, а ума по-остър! - II част

10 необичайни неща, които могат да направят мозъка ви по-силен, а ума по-остър! - II част

10 необичайни неща, които могат да направят мозъка ви по-силен, а ума по-остър! - II част - изображение

КЪМ НАЧАЛОТО НА СТАТИЯТА ТУК >>>

6. Преструвайте се, че преподавате.

Можете да използвате уменията, които вече притежавате по-ефективно, като се преструвате, че преподавате. Вместо просто да си припомняте стъпките, необходими за изпълнение на задачата, преструвайте се, че обучавате някого как да го прави. Това ще ви помогне да си припомните, необходимата информация по-добре и да избегнете правенето на глупави грешки.

7. Обръщайте познати предмети с главата надолу. Буквално.

Когато погледнете нещата от дясната страна, лявата "вербална" част на мозъка бързо го етикетира и отклонява вниманието си другаде. Когато предметите са с главата надолу, мрежите на вашите клетки от дясната страна на мозъка, се опитват да тълкуват форми, цветове и т.н. Обръщайте снимки на семейството си, часовника на бюрото си или илюстриран календар наопаки.

8. Просто правете повече от това да обичате музиката.

Наскоро учените откриха множество начини, по които музикалното обучение подобрява функцията и свързаността на различните зони на мозъка и подобрява когнитивната функция. Практикуването на музикален инструмент увеличава обема на мозъка и укрепва комуникацията между мозъчните области.

9. Разменяйте сутрешни дейности.

Проучвания на изображения на мозъка показват, че новите задачи упражняват големи области на кората на главния мозък, показват повишени нива на мозъчната активност в няколко отделни области. Тази активност намалява, когато задачата става рутина и автоматична. Обличайте се след закуска, разхождайте кучето по нов маршрут или сменяйте каналите на вашия телевизор или радио. Дори гледането на програма за деца като Улица Сезам, например, може да възбуди мозъка ви да забележи колко от това, което приемаме за даденост, е изследвано в дълбочина от децата.

10. Медитирайте по всяко време.

Нищо не убива възможността ви да използвате мозъка си ефективно, както и цялостното му здраве, както твърде многото стрес. Кой начин е добър за намаляване нивата на стрес? Медитацията - и не е нужно да го правите с тамян и анцуг. Просто се отпуснете по някое време през деня и отделете няколко минути, за да отведете мислите далеч от ежедневието си.

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиНовиниФизиологияПатологияСнимкиИсторияОрганизацииАлтернативна медицинаКлинични пътекиМедицински изследванияЛеченияСпециалистиБотаникаСпорт