Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 10 кратки истории за истинската сила на любовта

10 кратки истории за истинската сила на любовта

10 кратки истории за истинската сила на любовта - изображение

Понякога животът предоставя такива ситуации и събития, които дори холивудски сценарист не би могъл да измисли. Комичен, двусмислен, непредсказуем, трагичен - той е толкова многостранен. Но каквото и да се случва в него, винаги има място за любов, доброта, щастливи събития или просто съзерцание.

А ето и 10 истории, събрани от колегите от Brightside, които ще ви уцелят точно в сърцето:

  • Днес, два дни след погребението на партньора ми, получих букет цветя, които той бе поръчал за мен преди седмица. Бележката гласеше: "Дори ако ракът спечели, искам да знаеш, че ти си момичето на моите мечти."
  • Днес спечелих дело в съда, което продължи доста дълго време. Преди 14 месеца, разбрах, че моят съсед редовно бие кучето си. Така че го отвлякох и бях арестуван. Изхарчих много пари в съдебния процес, но днес, когато се събудих и почувствах топлината на моя приятел Шаги в краката си, усетих, че напълно си е струвало.
  • Дъщеря ми се прибра от училище и ме попита къде може да научи езика на глухонемите. Попитах я защо, и тя отговори, че в училището й има ново момиче, което е глухо и знае единствено езика на знаците, и тя няма с кого да говори.
  • Днес избрах грешен номер и случайно изпратих на баща си съобщение "Обичам те", което беше предназначено за съпруга ми. Няколко минути по-късно получих отговор: "И аз те обичам. Татко." Това беше наистина трогателно. Ние толкова рядко казваме подобни неща помежду си.
  • В нашето училище, точно както във всяко друго, има момиче, което е по-популярно от всички останали. Тя е невероятно красива и интелигентна, и всички момчета правят всичко, за да привлекат вниманието й. Но тя прекарва цялото си време само с едно момче - малкия й брат, който има аутизъм.
  • Аз и дядо разглеждахме снимки, когато попаднахме на стара фотография, на която той танцува с баба ми, която почина преди няколко години. Той ме прегърна и каза: "Винаги помни, че дори и нещо да не трае вечно, това не означава, че не си струва времето."
  • Работих като консултант по отглеждане на деца в продължение на 15 години. По-късно се натъкнах на едно от децата, с които бях работил. Беше трудно дете, винаги да се разстройваше и се гневеше на живота. Веднъж му нарисувах Супермен и написах послание за това как супергероите никога не се отказват и винаги печелят в края на краищата. Това малко момче сега е пожарникар и спасява живота на хората. Поприказвахме си за около половин час, а преди раздялата той отвори портфейла си и ми показа рисунката на Супермен, която носи със себе си през цялото това време.
  • Имам диабет. Преди две години майка ми почина и аз приех котката й, на име Кит. Наскоро се събудих в 3 часа сутринта от това, че Кит седна върху краката ми и започна да мяука. Никога не бях чувал да го прави толкова силно и настоятелно. Станах, за да видя какъв е проблема и изведнъж се почувствах много слаб. Грабнах глюкометъра, за да проверя нивото на кръвната си захар. Беше паднало до 53, а лекарят ми беше казал, че нормалното е 70-120. По-късно в болницата ми беше казано, че ако Кит не ме беше събудил, никога нямаше да се събудя отново.
  • Голямо бездомно куче ме последва от метрото почти до входната врата на апартамента ми. Започнах да се изнервям. Тогава изведнъж се появи мъж с нож в ръка и ми каза да му дам портфейла си. Преди да имам възможност да реагирам, кучето се хвърли към него. Той пусна ножа и избяга. Сега съм вкъщи невредим, и всичко това благодарение на онова бездомно куче.
  • Наскоро попаднах в книжарница за книги втора ръка и си купих екземпляр от книга, която беше открадната от мен, когато бях дете. Бях толкова изненадан, когато я отворих и установих, че е същата открадната от мен книга. Името ми беше на първата страница, а също и посланието, което дядо ми беше написал, когато ми я подари. То гласеше: "Наистина се надявам, че много години по-късно тази книга ще попадне в ръцете ти пак и ще я прочетеш отново."

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИнтервюта