Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Втори живот: Турия Пит и Майкъл Хоскин – любов по-силна от белезите на времето

Втори живот: Турия Пит и Майкъл Хоскин – любов по-силна от белезите на времето

Втори живот: Турия Пит и Майкъл Хоскин – любов по-силна от белезите на времето - изображение

Колко болка може да понесе един човек? И винаги ли оставаме до любимия, когото обещаваме да обичаме в "добро и зло"? Трогателната история на Турия Пит и Майкъл Хоскин дава отговори на тези екзистенциални въпроси.

Турия и Майкъл са млади и влюбени. Двамата спортуват ежедневно – карат колело, бягат, плуват, разхождат се сред природата. Всичко около тях е  безкрайна идилия и безоблачно щастие, което бива помрачено от инцидент, който преобръща живота и на двамата.

Турия и Майкъл
 Влюбената двойка преди фаталния инцидент

 

Турия Пит е родена в Таити. Когато е на 3 години се мести да живее със семейството си в Австралия. В местното училище тя се запознава със своя бъдещ съпруг и оттогава двамата са неразделни. По професия е минен инженер, а Майкъл е полицай.

През септември 2011г. 24 - годишната Турия решава да участва в 100 километрово предизвикателство, което включва различни спортове. След този ден всичко се променя. Докато бяга тя попада в район, в който избухва пожар. Състезателката е обградена от пламъци в местната гора и не може да намери изход.

Втори живот

Турие 
 Когато волята за живот е по-силна дори от белезите

Два месеца в кома с над 65 % изгаряния по цялото тяло и борба за връщане към живота – физическа и психическа. Турия изпада в емоционална криза, прекарвайки пет месеца от живота си в болницата, но успява да намери сили, за да започне да живее отново. След 200 реконструктувни пластични операции и благодарение на Майкъл, тя се учи да ходи, да се облича и най-вече да приема отражението, което вижда в огледалото.

в болницата 
 Майкъл напуска работа, за да може да се грижи за своята любима

Ден и нощ Майкъл стои до болничното легло и се моли приятелката му да оцелее. А когато тя се събужда той я посреща в живота със следните думи: "Здравей, любов моя. Липсваше ми ужасно. Не е ли прекрасно, че си жива"? Турия си спомня, че ужасната физическа болка и апаратите, прикрепени към нейното тяло, не са й дали възможност да отговори, но ако е можела е щяла да каже "не".

влюбените тренират
 Двамата спортуват активно всеки ден

Влюбеният не пропуска всеки ден да напомни на половинката си колко е красива.

"Обичам не само външния й вид, а прекрасната й душа и силният й характер. В нея има толкова много енергия за живот. Обожава да се разхожда, обича да съзерцава океана, точно като мен. Правим всичко това заедно".

Към днешна дата младото семейство е по-щастливо отвсякога и очаква своето първо дете.

младо семейство

"Майкъл ежедневно изкарва наяве най-добрите ми черти. Той беше и моят стимул, за да оцелея. Нямам търпение да изживеем остатъка от живота си заедно. 

В Instagram Турия редовно осведомява последователите си какво се случва по време на бременността й. Тя разкрива дневния си режим, здравословния си начин на живот. Бъдещата майка тренира пилатес 2-3 пъти в седмицата, ходи на йога и плува всеки ден. 

"Борех се със зъби и нокти, за да съм тук сред живите. Трябваше да се науча да ходя, да говоря и да се храня отново. Всички тези действия, които приемах за даденост, се превърнаха в задачи, чието изпълнение беше много трудно".

 книга
Турия пише книга, в която разказва личната си история.

"По света има безброй красиви жени, които са неуверени в себе си. Увереността е равна на красотата и ти помага да се движиш напред в живота", заключва Турия.

 източник: bbc.com; dailymail.co.uk 

 снимки: chobirdokan.com; penguin.com.au

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноВидеоИнтервюта