Начало Лайфстайл Интимно 18+ "Захарни бебчета" под наем: студенти продават компанията си, за да финансират обучението си

"Захарни бебчета" под наем: студенти продават компанията си, за да финансират обучението си

"Захарни бебчета" под наем: студенти продават компанията си, за да финансират обучението си - изображение

Повече от 75,000 студенти имат регистрация като така наречените "захарни бебчета" (sugar babies) във Великобритания, твърди мобилното приложение за запознанства Seeking Arrangement. Целта на компанията е да свързва регистрираните желаещи, които искат да предоставят времето си срещу заплащане, със "захарни татковци" (sugar daddies). Това може да означава чести срещи или еднократна вечеря в ресторант, като понякога в уговорката се включва и месечна издръжка от страна на възрастните покровители. Seeking Arrangement описва отношенията между двете страни като взаимноизгодни.

Според експерти от неправителствени организации, които работят с различни университети, студентите са започнали да продават компанията си, защото търсят начини бързо и ефективно да финансират обучението си. Съществува обаче реалната възможност безскрупулни мъже или жени да се възползват от младежи от уязвими групи, които имат силна нужда от пари.

Главният изпълнителен директор на Seeking Arrangement Брандън Уейд твърди, че младите хора осъзнават ползите от доброто образование, но не могат да постигнат целите си по традиционния начин. Според рекламите в мобилното приложение "захарните бебчета" могат да спечелят около 2,730 паунда на месец от срещи със своите покровители.

Разказът на 20-годишната Хана (псевдоним), която е студентка в Университета Кардиф, позволява да се разбере какво точно представлява ежедневието на едно "захарно бебче" и какви са мотивите за предоставянето на компанията си срещу заплащане.

Младата възпитаничка на известната уелска институция споделя, че започва нестандартната практика, за да покрие разходите от обучението си във висшето учебно заведение. Хана разказва, че първият й покровител е бил бизнесмен от Германия, който е пътувал от Лондон до Кардиф, за да се вижда с нея. Двамата често вечеряли в хотела му и си говорили, след което той й плащал 750 паунда за прекараното заедно време.

Веднъж бизнесменът попитал Хана дали иска да се отидат заедно в стаята му, но тя категорично отказала. След това се срещнали още няколко пъти, като покровителят й заплатил 1,500 паунда, за да прекарат един уикенд заедно.

Младата студентка споделя, че е необходимо постоянно да се поддържа връзка със "захарните татковци" онлайн, иначе те бързо изгубват търпение и преминават към следващото "бебче". Хана разкрива, че е била напълно наясно с потенциалните рискове, свързани с онлайн комуникацията с непознати мъже. Един конкретен случай я принуждава да преосмисли нестандартната практика "захарни бебчета под наем".

По време на среща в ресторант в Кардиф, потенциален покровител започва да се държи заповеднически и грубо както с Хана, така й с персонала на заведението. След като вечерята приключва, захарният татко изисква от младата студентка да прекара нощта при него, но тя веднага изразява несъгласието си и се прибира вкъщи. След този инцидент Хана решава, че не иска повече да предлага компанията си срещу заплащане и вече не поддържа контакт с нито един покровител.

Историята на Хана за нейните преживявания далеч не е уникална или единствена. Практиката "захарни бебчета по наем" се среща все по-често в европейските държави, където таксите за постъпване в университет се покачват с всяка изминала година. Остава въпросът каква точно трябва да е реакцията на висшите учебни заведения, чиито завишени цени тласкат неплатежоспособните студенти да продават компанията си.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: bbc.com
Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиНовиниСнимкиПроизводителиТестовеЗдравни съветиАлт. медицинаБотаника