Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Световни компании изграждат медицински клиники за служителите си

Световни компании изграждат медицински клиники за служителите си

Световни компании изграждат медицински клиники за служителите си - изображение

За да продължават да бъдат успешни, световните компании все повече търсят начини да задържат служителите си на работното място, както и да се грижат за тяхното здраве.

През последните години фирмите започват да играят по-активна роля в полагането на медицински грижи на своите подчинени. Един от тези начини е изграждането на здравни клиники, специално за служителите. Те са разположени в или близо до седалището на фирмата, която плаща за тяхното построяване.

Здравните заведения се намират в близост до местата, на които служителите прекарват по-голямата част от деня. По този начин се улеснява прилагането на адекватна медицинска помощ за тях при нужда. За работодателите това е плюс и от гледна точка на по-малкото оправдания от работещите, когато спешно трябва да напуснат работното място. 

Последната компания, която се присъедини към тази нова тенденция, е Apple. От ръководството ще изградят свои собствени медицински клиники, наречени "AC Wellness". В уебсайта си от фирмата се похвалиха с новото начинание и написаха, че търсят лекари, медицински сестри, екип за спешна помощ, лаборант и др.

Компанията ще изгради две клиники в Санта Клара, като ги описва като "огромни, модерни медицински центрове" в списъците с обяви за работа. Единият ще бъде построен в централата на Apple Park, а другият ще бъде разположен на север.

В допълнение, към предоставянето на медицински грижи Apple ще се съсредоточи и върху балансираното хранене. От компанията обявиха, че търсят диетолози, които ще отговарят за създаването на индивидуални програми, насочени към насърчаване на здравословния начин на живот.

Компаниите Amazon, JPMorgan Chase, Berkshire Hathaway (на Уорън Бъфет) обявиха, че ще обединят усилия, за да подобрят здравните системи на компаниите, както й да оказват помощ на служителите си.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: businessinsider.com; engadget.com; cnbc.com

Снимки: heverge.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияНовиниСоциални грижиПроизводителиСнимкиЛюбопитно