Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Американска компания имплантира микрочипове на служителите си

Американска компания имплантира микрочипове на служителите си

Американска компания имплантира микрочипове на служителите  си - изображение

Бихте ли поискали от служител да вкара микрочип в ръката ви? Звучи странно и натрапчиво. Но 1 август е близо и една компания в Уисконсин ще го направи. Буквално!

„Three Square Market“ - разработчик на софтуер за автомати на самообслужване (вендинг машини), който позволява съвременни начини на разплащане. Чипът, който компанията ще имплантира на работниците си, ще им позволява да купуват продукти от автоматите, които се намират в офиса.

чип

 Услугата е на доброволен принцип. Ако трябва да бъдем по-точни този чип ще бъде поставен под кожата между палеца и показалеца на ръката. Той е подобен на тези, които се слагат в кредитните карти. Микрочипът се имплантира за две секунди в ръката на желаещия. Толкова време отнема и деактивирането му.

чип

От компанията обясняват, че услугата е бърза, безболезнена и безплатна. Да! Точно така. От компанията ще ви поемат таксата, която е в размер на 300 долара на микрочип. И не се безпокойте - все още няма GPS възможности за проследяване ... все още.

чип

Малките устройства,  са с размери на зърно от ориз, и заместват кредитна, дебитна и идентификационна карта. С тях служителите ще могат да влизат в сградата на компанията, да съхраняват медицинска информация , да пускат компютрите си и дори да купуват храна. До момента 50 служители са заявили желание да изпробват това нововъведение .

чип

"В крайна сметка, тази технология ще се стандартизира, което ще позволи да се  използва като паспорт, в обществения транспорт, с всички възможности за пазаруване и т.н “, заявява главният изпълнителен директор Тод Уестби, който заедно със семейството си също ще се включи в експеримента. Той твърди, че тази иновация ще бъде първата по рода си в САЩ.

Компанията се вдъхновява за имплантирането на микрочипове от Швеция, където така наречените „био-хакери” поставят малки устройства в телата на желаещите от вече три години.

Шведска организация, наречена "Епицентър", стартира в началото на година същият проект. Служителите споделят, че са много доволни от ползите, които им предоставя малкото устройство, макар и то да е скрито в ръката им.

чип

Шведска железопътна компания пък предлага на пътниците си възможността да използват чип, имплантиран в ръката, вместо хартиен билет.

източник: washingtonpost.com; independent.co.uk; fox43.com; hackread.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПроизводителиНовиниЛайфстайлИсторияСнимкиСоциални грижиСпортЛеченияЛюбопитно