Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Ще се влюбите в обръщението на този мъж към току-що родилата му жена

Ще се влюбите в обръщението на този мъж към току-що родилата му жена

Ще се влюбите в обръщението на този мъж към току-що родилата му жена - изображение

Всяка жена си мечтае да има страхотен партньор до себе си. И много мислят, че наистина са попаднали на такъв,… поне докато не родят. Често се случва след раждането мъжете да не харесват промените, настъпили в женското тяло след бременността.

Един мъж обаче се отличава със сигурност от тази тенденция. Когато съпругата му се е оплакала от начина, по който изглежда, той отвръща с едно изключително обръщение, което се превръща в хит сред интернет потребителите.


Наистина е трудно наскоро родилата майка да има същото самочувствие, което е имала, преди да забременее. Това в много случаи е причина и за постродилна депресия. И независимо колко си повтаря, че е направила нещо много велико, все пак остава едно малко гласче, трудно за игнориране, припомнящо каква сексапила жена е била само преди няколко месеца.

Тази неувереност обаче не би оказала толкова негативно влияние, ако майката получава одобрение и подкрепа от единствения човек, който има значение в живота й – нейният съпруг. Понякога един комплимент от негова страна може да преобърне цялата й представа за себе си.

Австралийката Лора Маца, блогърката, стояща зад Mum on the Run, споделя публикация, която хвърля светлина върху целия този проблем. Наскоро родилата Маца осъзнава, че тялото и се е променило много, сравнявайки периодите преди и след детето. Опасявала се е, че се е променила твърде много от момента, в който съпругът й се влюбва в нея. Но той успява да прогони страховете й с едно истински докосващо и трогателно съобщение. За случилото се тя споделя във Facebook.

 

"Стоях пред него, изтощена и омаломощена, очите ми се пълнеха със сълзи…" – споделя Лора Маца в своята публикация. – "Това не е тялото, в което се влюби."

Отговорът му обаче я изненадва изключително много:

"Права си. Това не е тялото, в което се влюбих. Наместо него, това е тялото, в което израсна нашето дете, храни го, даде му комфорт, създаде живот. Това е тялото, в което се влюбвам всеки ден. Не знаех какво е любов, докато не видях това тяло и не открих какво е способно да извърши, за което ти благодаря."

Ние лично обикнахме това послание. Не само защото е невероятно сладко, но също така, защото е самата истина. Това постродилно тяло си заслужава да бъде уважавано и отпразнувано.

И докато всяка жена се нуждае силно от себепризнание и самоуважение повече от всичко останало след като е родила, да чуе подобни мили и любящи слова, да чуе перспективата на мъжа си по такъв съвършен начин е просто повече от достатъчно.

Мъже, взимайте пример от съпруга на Лора Маца! Това е висша степен на подкрепа от страна на съпруга към родилата му жена. Почти всяка дама страда и мрази тялото си, след като преминава през бременността. Но това, че е дала живот, че е отглеждала в себе си този своеобразен плод на вашата любов е много по-важно. Много скоро тя ще може да възвърне килограмите си и отново да бъде сексапилната и привлекателна жена, която е била преди. Белезите, които оставя бременността след себе си често обаче са трайни. Но те показват само какво геройство е извършила и в никакъв случай не трябва да се срамува от това геройство.

Жени с красиви тела ще има винаги и навсякъде. Но майката на вашето дете винаги ще бъде само една.

Редактор: Милена Минчева

Източник: parents.com

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлХранене при...ЛюбопитноСпортАлт. медицинаДиетиРецептиИсторияНовиниСнимкиЗдравни съветиИзследванияСоциални грижиПсихологияОрганизацииПроизводителиЗаведенияЛеченияКлинични пътекиСпециалистиБотаника