Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Да, щастливата връзка ви прави дебели

Да, щастливата връзка ви прави дебели

Да, щастливата връзка ви прави дебели - изображение

Няма нищо по-хубаво от това да знаете, че сте в здравословни отношения със своя партньор. Вероятно сте по-щастливи от всякога, усещате пеперуди в стомаха, сложили сте розовите очила и се усмихвате целодневно дори без причина. Разбира се, че заслужавате подобно щастие и спокойствие, но трябва да имате нещо предвид – щастливата връзка ви прави дебели.

НАУКАТА ГО ПОТВЪРЖДАВА

Изследователи от университета в Куинсланд, Австралия анализират данните на повече от 15 000 души през последните 10 години. Те откриват, че хората, които претендират за щастлива и хармонична връзка, тежат средно с 5,8 кг повече, отколкото необвързаните. Освен това, те стигат до извода, че хората, имащи стабилни отношения, качват средно по 1,8 кг за година.

ЕТО ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ТОВА

Има няколко обяснения за резултатите от проучването. Бракът (или щастливата и дълготрайна връзка) предразполагат към развитие на съвместни навици, като например семейни и редовни хранения.

Колкото и повърхностно да ви се струва обяснението, дали вечеряте сами, или с партньора си, има огромно значение. Ако сте сами, вероятно ще се храните по-нездравословно, но и по-рядко. Докато с партньора си не бихте пропуснали хранене за деня. И макар да е доказано, че двойките приемат по-здравословни и богати на витамини продукти, те приготвят значително по-големи порции. Освен това нездравословните хранителни навици на единия съпруг е по-вероятно да се прехвърлят на другия, отколкото обратното.

ТОВА ВСЕ ПАК НЕ Е КОНСТАНТА

Макар това проучване да е минало през значителен брой участници и да е потвърдило една очевидна тенденция, тя все пак не може да се приема като абсолютна константа, приложима в целия свят. На планетата има твърде много отдалечени култури, с различни диети, навици и генотип, за да се генерализират подобни статистики.

Често срещаме двойки, които се вдъхновяват взаимно и искат да са по-добри в здравословен, физически и ментален аспект. Наистина всичко е твърде индивидуално, а изследването показва тенденция. Тя може твърде бързо да се промени, но и с времето да се утвърди.

НА КОГО МУ ПУКА

Бързото качване на тегло, породено от здравословен проблем, със сигурност трябва да ви тревожи. Но тук говорим за малко над килограм годишно, и то защото се чувствате щастливи, обичани, храните се здравословно и редовно и отпразнувате всеки ден със своя партньор. Защо изобщо да обръщате внимание на някой друг килограм, когато имате подобна радост в ръцете си. Най-важното е да се чувствате добре и да сте в хармония с партньора си, а килограмите, те се свалят лесно. Имайте ги предвид, но не стигайте до крайности. Просто се наслаждавайте на това, което имате.

Редактор: Милена Минчева

Източник: bolde.com

Снимки: freepik.com

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортЛюбопитноДиетиХранене при...Алт. медицинаРецептиЗдравни съветиПсихологияСнимкиИсторияНовиниТестовеБотаникаЛеченияПроизводителиКалкулатори