Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Шампионка по гимнастика със Синдром на Даун работи като модел

Шампионка по гимнастика със Синдром на Даун работи като модел

Шампионка по гимнастика със Синдром на Даун работи като модел - изображение

"Всеки е красив по свой собствен начин."

Надали има дете, което не е чувало този израз от родителите си. Но суровата реалност е доста по-различна. Всеки път, когато включим телевизора или отворим телефона си, се сблъскваме с огромен брой от снимки на перфектни момчета и момичета, които често дори могат да ни потиснат и откажат сами да споделим своя снимка. Сякаш сред тези публикации и телевизионни звезди няма място за един просто обикновен човек.

Едно момиче обаче разбива тези стереотипи. С всички свои несъвършенства Челси Вернер, която е родом от Данвил, Калифорния, навлезе в света на модата, за да разкрие собствената си, макар и не перфектна, но уникална красота.

Младата красавица е диагностицирана със Синдром на Даун, но това по никакъв начин не пречи на всяко нейно начинание.

Като гимнастичка, Челси Вернер вече е утвърдила името си. Тя е участвала многократно в Специализирания олимпийски национален шампионат в САЩ, като дори 4 пъти е ставала победителка. Освен това има още 2 първи места и на шампионати в световен мащаб.

Започва да се занимава с гимнастика, когато е едва на 4 години. Спортът е бил просто начин за укрепване на мускулатурата. Но твърде бързо Челси успява да развие уменията си и да стане шампионка. Тя споделя в своите изявления, че гимнастиката я е научила на много нови умения, но най-вече й е вдъхнала увереност.

Скоро след постигнатите успехи красивата спортистка бива открита чрез социалните медии от специализирана агенция, която насърчава хора с несъвършени тела да навлизат в модната индустрия.

Челси вижда, че както в много други насоки, така и в света на модата няма достатъчно представители със Синдром на Даун. Тя е пожелала да бъде човекът, който ще промени това.

И успява! Още с първата си фотосесия тя се превръща в глобална сензация. Хората се възхищават на силния й дух, а родителите на деца със Синдром на Даун са вдъхновени и обнадеждени.

Фотосесията й показва на практика твърдението, което вече споменахме – "Всички сме красиви по свой собствен начин". Челси демонстрира, че хората със Синдром на Даун могат много повече. Те са способни, както всеки друг човек, да правят каквото искат с живота си.

Хората, с които Челси работи понастоящем, споделят своите невероятни впечатления от нея. Според тях, за разлика от повечето момичета в индустрията, тя приема градивните критики напълно адекватно, а освен това се учи изключително бързо. А това са двете качества, които са най-търсени сред работниците във всяка професионална сфера.

Работодателите на Челси вече подготвят портфолиото й, надграждайки опита й пред камерата. А в най-скоро време можем да очакваме да я гледаме и по ревютата на световните брандове.

Челси апелира към всички да се отърсят от заблудите си относно хората с увреждания, защото преди заболяванията си, те също са хора, които мечтаят, които имат своите страхове и дерзания. Тя е приела своите занимания (както гимнастиката, така и модата) като мисия, с която да покаже, че всеки може да постигне нещо в живота. Иска да разруши стандартите за красота, които ни облъчват отвсякъде, за да можем да съзрем действително хубавото в човека и в света. Най-вече Челси иска да докаже, че наистина всеки може да бъде красив по свой собствен начин.

Редактор: Милена Минчева

Източник: truththeory.com

5.0, 6 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияЛайфстайлНовиниВидеоИнтервютаОрганизацииСнимкиЛюбопитно