Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Тъжното куче Лулу - агентът на ЦРУ, който не надушва експлозиви

Тъжното куче Лулу - агентът на ЦРУ, който не надушва експлозиви

Тъжното куче Лулу - агентът на ЦРУ, който не надушва експлозиви - изображение

Лулу е съвестно и отговорно куче, което усилено се опитва да стане част от екипа на К-9. Мисията му е да надушва експлозиви, но за съжаление, не се справя с нея.

„В началото Лулу тренираше усилено, а обучението вървеше добре. Но един ден тя спря да открива взривни устройства. Желанието й изчезна, преди да е започнала съществената й работа", разказват от екипа на ЦРУ.

Провалът се отразява зле на черния лабрадор. Кучето не се храни нормално, не играе и изпада в депресивни състояния. От екипа правят всичко възможно да помогнат. Обгрижват Лулу, като я хранят със специални бисквити, играят си с нея, но усилията им са напразни.

Лулу

Загрижени за физическото й и психическо състояния, обучителите на Лулу вземат крайното решение да я отстранят от програмата. Основната причина - липса на интерес към работата.
„За всички треньори от съществено значение е животните да обичат работата си. Но има случаи, при които ясно се вижда, че да търсят експлозиви не им се отдава", съобщават от ЦРУ.

Лулу

Всички кучета провеждат 10-седмично обучение, в което трябва да надушат около 19 000 различни експлозива. Когато този период приключи, се провеждат 10 теста. Най-добрите лабрадори стават част от екипа и започват да работят на терен. Те търсят взривни устройства по летища, различни сгради, коли и др. Работната седмица е 60 часа, но при нужда кучетата са длъжни да се отзовават незабавно.

Макар и Лулу да не успява в това начинание тя намира своето щастие. Един от обучителите й я осиновява и към днешна дата животното е щастливо, храни се и играе на воля.

"Лулу липсва на всички. Тя не е виновна за нищо. Пожелаваме й цялата любов на света в новия й дом", споделят от ЦРУ.

 източник: telegraph.co.uk; usatoday.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиПсихологияИсторияВидеоСпортНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина