Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Топ 9 на най-страхотните работни места в света - част 2

Топ 9 на най-страхотните работни места в света - част 2

Топ 9 на най-страхотните работни места в света - част 2 - изображение

Щефан Сагмайстер дава на служителите си едногодишен отпуск на всеки 7 години

Щефан

Собственикът на „Sagmeister & Walsh“, смята, че всеки творец се нуждае освен от вдъхновение и от дълги и отпускащи ваканции. Той е на мнение, че ако не дава отпуск неговите работници ще загубят вдъхновението си и ще пропилеят потенциала си. Така практикува и самият той. Щефан пътува по целия свят, а след това се завръща с нови сили и идеи, които да реализира през следващите 7 години.


Лий Макатиър превръща работното място в игрална площадка

офис с балони


Всеки добър ръководител се старае да направи работното място възможно най-удобно и приветливо. Целта е неговите служители да са продуктивни, но Лий Макатиър стига по-далеч. Той изненадва работниците си, като преобразува офиса в огромна игрална площадка с множество гумени топки. Така всеки ден Макатиър подарява на служителите си доза щастие.

„Hime & Co“ дават еднодневен отпуск, ако скъсате с гаджето си

депресирано момиче


Маркетинговата компания „Hime & Co“ ( само от жени) се отнася с разбиране към любовните проблеми на служителките. За да преживеят раздялата с приятеля си, шефката на компанията им дава един ден отпуск. Има и бонуси, разбира се. Ако са над 25 г. получават 2 дни, а ако са над 30 - 3 дни. Освен това, служителите могат да работят половин ден, във времето, когато са най-големите намаления.

„Asana“ глези служителите си с отбрани ястия и шоколад

ресторант

„Asana“ е основана от създателите на Фейсбук. Всички са на мнение, че ключовият елемент, за да бъдат щастливи служителите е вкусната и здравословна храна. Поради тази причина мениджърите наемат топ готвачи, които приготвят отбрани ястия всеки ден. Запасите от шоколад също не липсват- още една доза щастие.

Алекс Риос купува кола на готвачката си, за да не закъснява за работа

работодател и служител

С течение на годините Вероника Солис доказва на шефа си Алекс Риос, че е майстор- готвач. Отговорна, трудолюбива, а децата в детския център я обожават. Вероника се преборва с рака и е вдъхновение за околните. Един ден служителката се обажда на шефа си и през сълзи му обяснява, че няма как да стигне до работното си място, заради проблеми с обществения транспорт. Шефът й веднага намира изход от ситуацията. Купува и кола. „Истината е, че не можем всеки ден да правим такива големи подаръци за хората, но когато имаме възможност защо да не го направим?“, споделя Алекс.

Май е време за смяна на работното място...

Вижте първата част от статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниНормативни актовеСоциални грижиСнимкиЛюбопитноАнкети