Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Топ 10 на най-красивите дестинации в света, през погледа на най-добрите фотографи - част 2

Топ 10 на най-красивите дестинации в света, през погледа на най-добрите фотографи - част 2

Топ 10 на най-красивите дестинации в света, през погледа на най-добрите фотографи - част 2 - изображение

Папуа Нова Гвинея , Джими Нелсън

Папуа Нова Гвинея

От всички дестинации в света, Папуа Нова Гвинея трябва да бъде в списъка на най-доброто място за всеки авантюрист. Моето пътуване там започна несъзнателно. То бе в периода на пубертета, когато косата ми опада за един ден, след като взех антималарийни лекарства. Ироничното в случая е, че 35 години по-късно снимам племето Хули от Папуа Нова Гвинея, за които пускането на дълга коса, и впоследствие нейното отрязване, се възприема като ритуален преход от юношество към мъжество.

Папуа Нова Гвинея е рай за всеки фотограф с разнообразното си и уникално културно богатство, скрито в мъгливите тропически долини. Преди 70 години тези народи са били скрити не само за нас, но и едни от други, заради неравния и недостъпен терен.

Когато за пръв път пристигнах се почувствах истински жив и видях какво е да бъдеш „на ръба на острието“.

Никога не съм се стремял да бъда изследовател, но пътуванията ми винаги са изпълнени с културни проучвания и открития. Всеки път, когато се връщам в Холандия, осъзнавам, че аз само съм „одраскал върха на този калейдоскопичен айсберг.“

Кения , Грег Ду Тоит

Кения

Любимата ми страна за фотография е Кения - защото наистина е свят, събран в една страна. Той предлага планини, тропически гори, дълбоки долини, савана и невероятна дива природа. 

В нея има, енергия, която е осезаема и всичко това се вижда на камерата. В повечето страни се опитвам да избягвам да снимам хора, освен в Кения, защото кенийците са съществена част от цялото преживяване. Биоразнообразието в тази относително малка страна също е ненадминато.

Етиопия , Ерик Ла фърги

Етиопия

Етиопия не е една страна, а няколко държави в едно. Всеки път, когато се връщам там, откривам нови неща. Първото ми пътуване бе като дете през 1974 г. Има невероятно разнообразие. Има уникални скални църкви в Лалибела с поклонници, облечени в бяло, точно както в библейските сцени. Много обичам да фотографирам племената от долината Омо, в южната част на Етиопия.

Етиопия

Те провеждат вълнуващи церемонии, облечени в кожи от гепард и щраусови пера, или се борят голи с гигантски пръчки за слава на селото.


Етиопия е рай за фотографите. Можете да правите снимки на всичко: портрети, пейзажи, уличен живот, диви животни, събития.

Исландия, Тим Флах

Исландия

По принцип не обичам и да прекарвам много дълго време в една страна, но това не важи за Исландия. Първият път, когато отидох, беше за книга, върху която работех, свързана с коне.

 

Прекарах известно време в „Vatnajökull National Park“ , голямо ледниково езеро в югоизточната част на Исландия. Направих снимки на хъскита за друг проект и работех там с местните фермери. Не видях тъпоклюни кайри и китове, но видях тюлени и други големи диви животни.

Едно от нещата, които обичам за Исландия е микроклимата. Това е място, което винаги се променя. Можете да отидете някъде, където има ясни небеса, а след това, ако искате облачно небе, можете да се разхождате около планинските местности .Това е онази жизненост и светлина и променящата се среда, която ми харесва. Обожавам хората и храната. Имала съм много хубави моменти в Исландия.

Япония , Майкъл Кена

Япония е нестабилно, понякога непредсказуемо място, със случайни земетресения, тайфуни и цунамита . За мен това е страна, която акцентира върху красотата и крехкостта на нашия свят. Ехото и спомените от миналото могат да се почувстват навсякъде. Има нещо чудесно привлекателно там, особено във взаимодействието между водата, земята и небето.

Япония

Има благоговение към земята, символизирано от повсеместните тори порти, които са неразделна част от пейзажа: места за почивка, медитация и бягство от нашия бързораздвижен модерен живот.
Шикоку, най-малкият от четирите основни острова, е мястото, където се намира Школата на японския будизъм. Основана е от монаха Кукай , известен още като Кобо Дайши - една от най-значимите японски религиозни фигури. Той построява храм на уединен планински връх, търсейки място, на което може да медитира.

Хокайдо, най-северният остров, е мястото в Япония, където съм прекарал най-много време. Дом до изящни езера, планини и безброй величествени дървета, където съм направил едни от най-добрите и запомнящи се фотографии.

 Вижте първата част ТУК

 източник: telegraph.co.uk

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСпортСнимки